Zwarte bonen noedels

Zwarte bonen noedels zijn een heerlijk gerecht dat je op vele manieren kunt bereiden. Ze bevatten een buitengewoon rijke smaak en vezels, calcium en ijzer. Ze zijn supergezond en hebben een aangenaam milde smaak die gemakkelijk combineert met andere ingrediënten. En als kers op de taart, zwarte bonen noedels zijn geweldig als je ze kookt, bakt of in de oven of op de grill roostert. Hier zullen we een paar tips geven voor het bereiden van zwarte bonen noedels, inclusief een heerlijk recept waarin je zwarte bonen noedels kunt gebruiken.

Koken van zwarte bonen noedels

Zwarte bonen noedels
 koken, bakken, grillen

Zwarte bonen noedels zijn eenvoudig op te koken. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg dan de noedels toe en kook ze 7-9 minuten. Gooi vervolgens het kookvocht weg en spoel de noedels af onder koud stromend water. Ze zijn nu klaar om te serveren! Optioneel kan je ze even warm oranje of gele kleurtint geven door wat olijfolie of sojasaus te gebruiken.

Bakken van zwarte bonen noedels

Als je zwarte bonen noedels wil bakken, dan is het belangrijk dat je de juiste baktijd aanhoudt. Zet eerst de oven op 200°C. Voeg dan de noedels toe aan een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten. Verdeel regelmatig wat olie over de noedels om ze mooi gaar en goudbruin te krijgen. Na 20 minuten kun je de noedels uit de oven halen en ze gaan mooi knapperig worden als ze afkoelen.

Grillen van zwarte bonen noedels

Zwarte bonen noedels zijn uitstekend geschikt om op de grill te koken. Zet de grill op halfhoog vuur en voeg de noedels en wat olie toe. Roer of schud met regelmaat zodat de noedels een lekkere bruine kleur krijgen. Je kunt ook wat kruiden toevoegen voor extra smaak. Doe dit en draai de noedels regelmatig om. Grill de noedels gedurende ongeveer 8 minuten tot ze gaar en krokant zijn.

Recept met zwarte bonen noedels

Om de smaak van de zwarte bonen noedels echt te ervaren, kun je een heerlijk gerecht van ze maken. Een klassiek recept met zwarte bonen noedels is een salade met zoete-aardappel, spek en geroosterde pinda’s. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram zwarte bonen noedels
  • 2 grote zoete aardappels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 4 eetlepels tamari
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels geraspte pinda’s
  • 2 theelepels kerriepoeder

Zet een grote pan met water op het vuur, voeg de noedels toe en kook ze volgens de aanwijzingen. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Verwarm ook een kookpan met wat olie, voeg de zoete aardappelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten. Voeg dan de spekblokjes toe en bak 5 minuten mee. Snijd intussen de paprika en tomaten in dunne plakjes. Meng de zoete aardappelen, de rode paprika, de tomaten, de tamari, de kerriepoeder, de pinda’s en de noedels. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de pinda’s. Eet smakelijk.

Zoals je kunt zien, zijn zwarte bonen noedels een heerlijk gerecht dat je op vele manieren kunt bereiden. Voeg de noedels toe aan je salades, ragouts, stir-fry’s en vele andere gerechten. Twee eetlepels daarvan is al voldoende voor een heerlijk maal. Probeer ze en geniet van hun milde smaak en voedingswaarde!

Plaats een reactie