Yakisoba noedels, ook wel chukamen genoemd, zijn onmisbaar in Japanse keuken. Ze zijn eenvoudig te bereiden en zijn heel smakelijk. Ze zijn gemaakt van tarwebloem, water en sojasaus. De textuur van de noedels is stevig en iets rubberachtig als je erin knijpt. De smaak is licht zoet en vrij uitgesproken. Yakisoba noedels worden het meest gebruikt in de Japanse stijl Japanese udon, maar ze kunnen ook worden gebruikt in soepen, salades en vele andere gerechten.
Hoe maak je Yakisoba Noedels?
Yakisoba noedels zijn zeer gemakkelijk te maken. Om de noedels te bereiden voeg je simpelweg de noedels, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel mirin toe en laat je het geheel ongeveer 3 minuten koken. Voeg dan eventueel kleingesneden groenten en/of vlees toe. Dan laat je de noedels nog ongeveer 5 minuten koken, voeg je eventueel wat heropgeladen water toe als het te kleverig begint te worden. Afhankelijk van je voorkeur kun je aan het einde wat extra sojasaus of suiker toevoegen. Als je klaar bent, laat je de noedels afkoelen voordat je ze eet.
Hoe kan je Yakisoba Noedels gebruiken?
Yakisoba noedels kunnen worden gebruikt in veel verschillende Japanse gerechten, waaronder soep, salades, stir-fry en enige andere zeevruchten of vegetarische gerechten. Er zijn veel verschillende manieren om Yakisoba noedels te eten. Nadat je de noedels hebt klaargemaakt, kun je de noedels ook serveren met teriyaki-kip, tonijn, gebakken eieren en Japanse marinades. Als je van hete gerechten houdt, kun je Yakisoba noedels maken door er chili poeder aan toe te voegen. Of je kunt een eenvoudige saus maken van sojasaus, suiker, knoflook en peper. Om het gerecht een verfrissende finish te geven, kun je je Yakisoba noedels opdienen met verse koriander of gehakte pinda’s.
Recept voor Yakisoba Noedels
Hier is een eenvoudig recept waarin je Yakisoba noedels kunt gebruiken:
Ingrediënten
- 200 gram Yakisoba noedels
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel mirin (optioneel)
- ½ kopje kleingehakte groene uien
- 1 kopje kleing gehakte krabstick
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
<li 1 kopje kleinv gehakte wortel
Instructies
- Kook de Yakisoba noedels in 3 minuten in kokend water.
- Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen.
- Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kleingesneden groenten toe aan de wok. Kook ongeveer 3 – 5 minuten of totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de krabsticks en de Yakisoba noedels toe en roer ongeveer 2 minuten.
- Voeg de sojasaus, suiker en mirin toe en kook nog een paar minuten, roerend om te mengen.
- Breng op smaak met zout en peper, indien gewenst.
Conclusie
Yakisoba noedels zijn een heerlijk en smakelijk ingrediënt bij veel Japanse gerechten. Ze zijn eenvoudig te maken en je kunt ze serveren als een hoofdgerecht of als een bijgerecht om je maaltijd mee af te maken. Er zijn veel verschillende manieren om Yakisoba noedels te bereiden of te serveren. Probeer het recept hierboven om meteen te beginnen met het maken van heerlijke Yakisoba noedels.