Yakisoba Noedels

Yakisoba noedels zijn een heerlijk Japanse gerecht. Ze zijn gemaakt van gekruide ramen noedels met prei, gember en knoflook, gekruid met smaakmakers zoals sojasaus, sake, Worcestersaus en sesamolie. Deze noedels kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals koken, bakken of grillen. Yakisoba noedel gerechten zijn heerlijk en eenvoudig te maken. In deze blogpost ga ik laten zien hoe je deze lekkere noedels bereidt.

Hoe maak je Yakisoba noedels?

Yakisoba noedels
 koken, bakken, grillen

Yakisoba noedels zijn eenvoudig te maken en er zijn verschillende manieren waarop je ze kunt bereiden. Om een gerecht te maken volg je deze basisinstructies:

 1. Breng een pan water aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen zoals vermeld op de verpakking.
 2. Snij de prei, knoflook en gember in kleine stukjes.
 3. Verhit wat olie in een grote pan en voeg de knoflook, prei en gember toe. Bak deze circa 5 minuten.
 4. Voeg vervolgens de kruiden toe (sojasaus, sake, Worcestersaus en sesamolie). Roer het geheel goed door elkaar.
 5. Voeg de gekookte ramen noedels toe en roer deze goed door het gekruide mengsel.
 6. Bak het gehele gerecht nog 5 minuten en je Yakisoba noedel gerecht is klaar.

Als je Yakisoba noedels wilt bakken, verwarm je je oven voor op 200 graden celsius. Verhit wat olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, prei en gember toe. Bak dit mengsel 5 minuten. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak nog 5 minuten. Leg de gekookte ramen noedels in een ovenschotel, giet het gekruide groentemengsel erover heen en meng alles goed. Bak het gehele gerecht in circa 15 minuten en je Yakisoba noedels zijn klaar.

Als je je Yakisoba noedels wilt grillen, verwarm je je grill voor. Verhit wat olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, prei en gember toe. Bak dit mengsel 5 minuten. Voeg vervolgens de kruiden toe en verwarm het gehele gerecht. Leg de gekookte ramen noedels op een houtskool of gasgrill, giet het gekruide groentemengsel erover heen en meng alles goed. Grill het gerecht zo’n 10 minuten en je Yakisoba noedels zijn klaar.

Recept voor Yakisoba noedels

Om Yakisoba noedels te maken heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 2 personen):

 • 300g ramen noedels
 • 2 el olie
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 1 ui, in ringen
 • 50g gesneden gember
 • 3 el sojasaus
 • 2 el sake
 • 2 el Worcestersaus
 • 1,5 el sesamolie
 • Optioneel: 2 el suiker, warme saus of chilipeper

Om te beginnen kook je de ramen noedels zoals vermeld op de verpakking. Verhit ondertussen wat olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui en gember toe. Bak dit mengsel 5 minuten. Voeg de sojasaus, sake, Worcestersaus, sesamolie en optionele ingrediënten toe. Roer het gehele goed door elkaar. Voeg vervolgens de gekookte ramen noedels toe en bak het geheel nog 5 minuten. Je Yakisoba noedel gerecht is klaar. Eet smakelijk!

Samenvatting

Yakisoba noedels zijn gemaakt van gekruide ramen noedels met prei, knoflook en gember. Deze noedels kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals koken, bakken of grillen. Een lekker gerecht met Yakisoba noedels kun je maken door een pan met water aan de kook te brengen, de knoflook, prei en gember te bakken, de kruiden toe te voegen en de gekookte ramen noedels erbij te doen. Als je Yakisoba noedels wilt bakken of grillen, verwarm je oven of je grill voor en bak of grill je het gekruide groentemengsel met de gekookte ramen noedels erdoor. Eet smakelijk!

Plaats een reactie