Witlof

Witlof is een uitzonderlijk veelzijdig voedsel dat met allerlei verschillende tipen voedingswaren kan worden gecombineerd. Het is een heerlijke en gezonde ingrediënt die makkelijk te bereiden is. Wil je een hoofdgerecht maken met witlof? Of zoek je een lekker bijgerecht? Met witlof kun je alle kanten op. Witlof heeft een mild, licht zoete smaak dus het combineert goed met andere voedingswaren en het smaakt een stuk frisser dan veel andere groentes. Lees verder voor meer informatie over hoe je een lekker gerecht met witlof kunt maken!

Koken, Bakken en Grillen met Witlof

Witlof koken, bakken, grillen

Witlof is heel veelzijdig en het kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. Je kunt witlof koken, bakken of grillen en elk van deze methodes resulteert in een andere structuur en smaak. Koken duurt het kortst en dit is de beste keuze als je zo snel mogelijk een heerlijk witlofgerecht wil maken.

 • Koken met Witlof: Kook je witlof, gedrenkt in koud water, gedurende 5 tot 7 minuten of totdat hij gekookt is maar nog wat beet heeft.
 • Bakken met Witlof: Bakken met witlof betekent dat je de witlof overgoten met olie in de pan of de oven klaarmaakt. Dunk de witlof in een mengsel van bloem, boter, melk, kaas en kruiden. Zet hem dan in een ingevette ovenschaal en bak gedurende 15 tot 20 minuten.
 • Grillen met Witlof: Grillen met witlof betekent dat je de witlofbladeren rijkelijk bestrijkt met olie en ze op een medium warmtegrill legt. Klaar is je witlof na 5-10 minuten in de grill.

Het Maken van een Heerlijk Gerecht met Witlof

Met witlof kun je veel kanten op, zowel als hoofdgerecht als als bijgerecht. We hebben hieronder een recept van een heerlijk witlof gerecht: gebakken witlof met spek.

Gebakken Witlof met Spek – Het Recept

Benodigdheden:

 • 4-6 witlofbladeren.
 • 100 gram spek in blokjes.
 • 3 eetlepels olijfolie.
 • 2 teentjes knoflook.
 • 1 ui.
 • 50 ml water.
 • Optioneel: zout en peper.

Instructies:

 1. Verwarm een pan met olijfolie op middelhoge temperatuur.
 2. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 5 minuten.
 3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.
 4. Voeg de witlof toe en bak deze gedurende 10 minuten mee of totdat de witlof gaar is.
 5. Voeg als laatste het water toe.
 6. Breng op smaak met zout en peper.
 7. Serveer het gerecht!

Dit gerecht is een heerlijke combinatie van bittere witlof en krokante spekjes. De witlof is makkelijk te bereiden met deze simpele stappen. Je zult zijn smakelijke, lichtzoete smaak waarderen met elke hap!

Conclusie

Witlof is een veelzijdige groente die makkelijk te bereiden is en een uitstekende toevoeging is aan verschillende gerechten. Het is een smakelijk ingrediënt dat geserveerd kan worden als hoofdgerecht of bijgerecht. De korte kook- bak- of grilltijd maakt het geschikt voor mensen met weinig tijd. Probeer ook eens het recept voor gebakken witlof met spek, je zult niet teleurgesteld worden!

Plaats een reactie