Wildgerechten

Wildgerechten betekent heerlijke maaltijden of gerechten die bereid worden met wilde dieren. Dit kan een konaal, hert, fazant, haas, kalkoen, eend of kweekvogels zijn. Het eten van wilde dieren stamt al heel lang terug in de geschiedenis als een bron van voedsel. Wildgerechten benadrukken de unieke smaken, die zo gekoesterd worden voor lekkere gerechten. De smaak van wild Grillen, koken of bakken, gaat allemaal zorgvuldig met wildgerechten om. Met de juiste kook- of baktijden, kunnen wildgerechten een heerlijk en smaakvol gerecht worden.

Grillen van Wildgerechten

Wildgerechten
 koken, bakken, grillen

Het grillen van wilde dieren is een heerlijke manier om de unieke smaak van de wilde vlees te ervaren. Belangrijk bij het grillen is het goed voorbereiden en marinade aanbrengen op het wilde vlees. Bereid wat mariande voor en kruid het wilde vlees aan beide kanten in. Laat het vlees hierna minstens een uur marineren. Als de vlees goed gemarineerd is, begin je met grillen. Zorg dat de grill goed heet is en bring het vlees op de grill. Laat het vlees 10 minuten op de grill liggen per kant. Als je wildgerechten wilt serveren, heb je in totaal ongeveer 20-25 minuten grilltijd nodig. Dit kan mogelijk iets variëren op de verschillende temperatuur. Eet de wildgerechten direct als ze klaar zijn. Let er hierbij op dat je wildgerechten niet te lange gaat braden, omdat ze anders taai en droog kunnen worden.

Koken en Bakken van Wildgerechten

Naast het grillen van wildgerechten, zijn er ook vele andere manieren om wildgerechten te bereiden. Wildgerechten zijn zelfs heerlijk om te koken en te bakken. Bij het koken en bakken van wildgerechten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de wilde dieren goed marineerd. Zo blijft het vlees mals en heerlijk. Bij het koken van wilde vogels zoals fazant, ga je anders te werk dan wanneer je een wild zoals hert kookt. Bij fazanten heeft het vlees geen lang kooktijd nodig, maar een paar minuten is genoeg. Bij het koken van hert, bereid je het vlees met een lange kooktijd in hete sauzen of stoofschotels. Bij het bakken van wildgerechten is het belangrijk dat je het vlees als eerst marineert en hierna gebakken wordt. Bak het wildgerecht hierna aan beide kanten in, zorg dat de baktijd niet te lang is. Let ook op dat het vlees in het midden nog een beetje rosé is, wat juist weer lekker is als je wildgerechten serveert.

Recept voor Fazantenborstfilets in Notenschaum

– 4 Fazantenborstfilets – 2 eetlepels mosterd – 1 teentje knoflook – 1 theelepel kerriepoeder – 1 eetlepel paprikapoeder – 1 eetlepel olijfolie – 2 eetlepels fijngehakte peterselie/koriander – 2 eetlepels amandelschaafsel – 2 eetlepels boter – peper en zout
Na goed marineren van de fazantenborstfilets, begin je met het klaarmaken van het recept.

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Meng vervolgens de mosterd, knoflook, kerrie, paprikapoeder, olijfolie, koriander/peterselie, amandelschaafsel, peper en zout tot een marinade. Bestrijk de fazantenborstfilets met de marinade en kijk of het vlees gevuld is met amandelschaafsel. Laat de fazantenborstfilets ongeveer 10 minuten marineren. Verwarm de rest van de boter in een ovenschaal. Bak de fazantenborstfilets aan beide kanten in ongeveer 5 minuten. Leg de fazantenborstfilets vervolgens in de ovenschaal. Voeg eventueel nog wat extra marinade toe. Bak de fazantenborstfilets af in de oven voor 10-15 minuten. Serveer de fazantenborstfilets met een salade en geniet van de wildgerechten.

Plaats een reactie