Wild Zwijn

Wild zwijn is een voedingsmiddel dat gebruikt wordt in Nederlandse keukens. Het is een geweldige proteïnebron met een voedzame smaak en zijdeachtig vlees. Groot wild zoals Wild zwijn is een kostbare lekkernij, dus je zal waarschijnlijk niet vaak de kans krijgen om deze te serveren. Maar als je de kans krijgt, moet je het absoluut maken omdat het een lekker en mals gerecht is dat veel mogelijkheden biedt.

Koken, Bakken of Grillen van Wild Zwijn

Wild zwijn
 koken, bakken, grillen

Het is het beste om wild zwijn gebruik te maken van de oven of de grill voor de beste resultaten. Wild zwijn is erg vet, wat betekent dat veel hitte nodig is om het vlees soepel te maken. Wild zwijn kan in de oven of de grill gebakken worden op hoge temperatuur. Kooktijden voor wild zwijn verschillen afhankelijk van hoe dik het stuk vlees is. Als je een dun stuk wild zwijn hebt, kan het in ongeveer 15 minuten klaar zijn. Als je een dikker stuk wild zwijn hebt, kan het meer dan 20 minuten duren om het klaar te krijgen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oven of de grill op de juiste temperatuur is. Het moet op 375°F (190°C) gezet worden en de tijd moet worden gevolgd om te voorkomen dat het vlees te gaar wordt.

Je kunt ook wild zwijn braadpan van tevoren voorverwarmen. Laat de pan zeer heet worden (ongeveer 400°F/200°C) en voeg dan wat olie of boter toe. Zodra de olie heet is, voeg je het wild zwijn toe. Bak de wild zwijn voor ongeveer 4 minuten op elke kant. Zet de temperatuur naar medium-hoog (350°F/175°C) en bak het vlees nog eens voor 5-6 minuten aan elke kant. Zaag naar het midden om te zien of het gaar is.

Recept met Wild Zwijn

Hier is een heerlijk recept wat je kunt proberen met wild zwijn:

Geroosterde wilde zwijn met appel-mosterdsaus.

Ingrediënten:

– 2 lbs wild zwijn
– 1/4 kopjes witte wijn
– 1 el olijfolie
– 1/4 kopjes appelvet
– 2 tenen knoflook, gehakt
– 1/3 kopje milde mosterd
– 2 el kappertjes
– 1/4 kopje rode wijnazijn
– 1 el fijngehakte peterselie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 375°F (190°C). Plaats de wildzwijn in een ovenschaal. Giet de witte wijn over de wildzwijn en bestrijk met olijfolie. Bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Verwarm ondertussen de appelvet in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1-2 minuten. Voeg vervolgens de appel, mosterd, kappertjes, azijn, peterselie, zout en peper toe. Laat het mengsel 5 minuten koken en vervolgens afkoelen.

Serveer de Wilde Zwijn gekookt in de saus of geroosterd. Geniet van het lekkere gerecht!

Conclusie

Als je de kans krijgt, is het een aanrader om Wild Zwijn te koken. Het is een proteïnerijk gerecht dat erg smakelijk kan worden bereid. Wild zwijn is erg vettig, dus je moet ervoor zorgen dat je hete temperaturen gebruikt om het te koken of bakken. Je kunt het gerecht maken in de oven of de grill, of je kunt de pan gebruiken om het te koken. Bovenstaande recept is een leuk recept waarin je wild zwijn kunt gebruiken. Wees creatief en maak het gerecht naar je eigen smaak!

Plaats een reactie