Wild rice
Wild rice is een heerlijke en voedzame bron van koolhydraten die je kunt koken, bakken of grillen. Het heeft een uitstekende smaak en textuur en is ook ontzettend makkelijk te bereiden. Wild rice komt oorspronkelijk uit het noorden van Amerika, maar tegenwoordig is het overal ter wereld verkrijgbaar. Als je zin hebt in wat stoerder eten, dan is wild rice de perfecte keuze. Lees hieronder hoe je wild rice kunt klaarmaken.
Wild rice koken
Het koken van wild rice is eenvoudig. Begin met het wassen van de wild rice met koud water. Zorg ervoor dat elke zwarte steen en resten die erin zijn verwijderd. Als je het produceert uit een pakket, mag je het overslaan. Spreid daarna de wild rice uit op een plat oppervlak en check of er geen stenen of andere vreemde dingen aan ontbreken.
Verwarm vervolgens een kookpan en voeg voldoende water toe om de wild rice mee te koken. Breng het water aan de kook en voeg dan de wild rice toe. Laat de wild rice aan de kook komen en kook de wild rice. Kook de wild rice ongeveer 20-25 minuten of totdat alle korrels zacht zijn. Giet vervolgens het overtollige water af en lijn de wild rice af met koud water. De wild rice is nu klaar om gebruikt te worden.
Wild rice bakken
Wild rice is perfect om te bakken. Om wild rice te bakken heb je het volgende nodig:
• Wild rice;
• 2 eetlepels olijfolie;
• 1 theelepel kruidnagel;
• Zout;
• Peper;
• 1 ui, gesnipperd;
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 paprika’s, gesneden;
• 2 tomaten, gehakt;
• 2 eetlepels verse peterselie, gehakt;
• 2 eetlepels olijven, fijngehakt;
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt.
Verwarm eerst oven voor op180 C. Voeg de olijfolie toe aan de pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg dan de kruidnagel, zout, peper, ui, knoflook, paprika, tomaten, peterselie, olijven en Parmezaanse kaas toe. Bak het geheel gedurende 5-10 minuten.
Voeg vervolgens de wild rice toe en roer goed door. Doe alles in een ovenschaal en bak de wild rice in de pre-verwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Serveer de bakplaatjes wild rice warm met wat extra Parmezaanse kaas eroverheen.
Wild rice grillen
Grillen is een leuke en smakelijke manier om wild rice te bereiden. Om wild rice te grillen heb je het volgende nodig:
• Wild rice;
• 2 eetlepels olijfolie;
• Zout;
• Peper;
• 2 theelepels komijn;
• 2 theelepels koriander;
• 2 theelepels gedroogde oregano;
• 1 kleine ui, fijngehakt;
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt;
• 2 eetlepels olijven, fijngehakt;
• 2 eetlepels amandelnoten, gehakt;
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt.
Verwarm eerst je barbecue voor op een medium-hoog vuur. Voeg daarna de olijfolie toe aan de wild rice. Voeg zout, peper, komijn, koriander, oregano, ui, knoflook, olijven, amandelnoten en Parmezaanse kaas toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Leg vervolgens de wild rice op de BBQ en rooster de wild rice gedurende 10-15 minuten. Draai regelmatig om en houd het warm. Serveer de wild rice-planken warm met wat extra Parmezaanse kaas eroverheen en een frisse sla.
Recept
Hieronder is een lekker en eenvoudig recept waarin je wild rice kunt gebruiken. Probeer het recept eens uit en laat je verrassen door de smaak!
Hokkaido-Noedelsalade met wild rice
Ingrediënten:
• 150 gram wild rice;
• 300 gram gekookte Hokkaido-noedels;
• 5 eetlepels olijfolie;
• 2 eetlepels sojasaus;
• 2 eetlepels geraspte gember;
• 1 eetlepel Chinese 5-spices;
• 250 gram gerookte kipfilet, in blokjes gesneden;
• 3 eetlepels verse dille, gehakt;
• 1 ui, in dunne ringen gesneden;
• 2 paprika’s, in blokjes gesneden;
• 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
Bereidingswijze:
1. Kook de wild rice volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Kook de Hokkaido-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Voeg de olijfolie, sojasaus, gember en Chinese 5-spices toe aan de wild rice en meng het geheel goed door elkaar.
4. Voeg de gerookte kipfilet, dille, ui, paprika’s en Parmezaanse kaas toe en meng het geheel goed door elkaar.
5. Voeg de gekookte noedels toe aan de wild rice en meng het geheel goed door elkaar.
6. Serveer de noedelsalade warm of koud.
Eet smakelijk!
Conclusie
Wild rice is een heerlijke en voedzame bron van koolhydraten. Het is eenvoudig te bereiden en heeft een uitstekende smaak en textuur. Wild rice is perfect om te koken, bakken of grillen. Geen zorgen als je geen grill hebt, want wild rice is perfect om te bakken in de oven. Probeer het bovengenoemde recept eens uit en laat je verrassen door de smaak. Eet smakelijk!
Het koken van wild rice is eenvoudig. Begin met het wassen van de wild rice met koud water. Zorg ervoor dat elke zwarte steen en resten die erin zijn verwijderd. Als je het produceert uit een pakket, mag je het overslaan. Spreid daarna de wild rice uit op een plat oppervlak en check of er geen stenen of andere vreemde dingen aan ontbreken.
Verwarm vervolgens een kookpan en voeg voldoende water toe om de wild rice mee te koken. Breng het water aan de kook en voeg dan de wild rice toe. Laat de wild rice aan de kook komen en kook de wild rice. Kook de wild rice ongeveer 20-25 minuten of totdat alle korrels zacht zijn. Giet vervolgens het overtollige water af en lijn de wild rice af met koud water. De wild rice is nu klaar om gebruikt te worden.
Wild rice bakken
Wild rice is perfect om te bakken. Om wild rice te bakken heb je het volgende nodig:
• Wild rice;
• 2 eetlepels olijfolie;
• 1 theelepel kruidnagel;
• Zout;
• Peper;
• 1 ui, gesnipperd;
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 paprika’s, gesneden;
• 2 tomaten, gehakt;
• 2 eetlepels verse peterselie, gehakt;
• 2 eetlepels olijven, fijngehakt;
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt.
Verwarm eerst oven voor op180 C. Voeg de olijfolie toe aan de pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg dan de kruidnagel, zout, peper, ui, knoflook, paprika, tomaten, peterselie, olijven en Parmezaanse kaas toe. Bak het geheel gedurende 5-10 minuten.
Voeg vervolgens de wild rice toe en roer goed door. Doe alles in een ovenschaal en bak de wild rice in de pre-verwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Serveer de bakplaatjes wild rice warm met wat extra Parmezaanse kaas eroverheen.
Wild rice grillen
Grillen is een leuke en smakelijke manier om wild rice te bereiden. Om wild rice te grillen heb je het volgende nodig:
• Wild rice;
• 2 eetlepels olijfolie;
• Zout;
• Peper;
• 2 theelepels komijn;
• 2 theelepels koriander;
• 2 theelepels gedroogde oregano;
• 1 kleine ui, fijngehakt;
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt;
• 2 eetlepels olijven, fijngehakt;
• 2 eetlepels amandelnoten, gehakt;
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt.
Verwarm eerst je barbecue voor op een medium-hoog vuur. Voeg daarna de olijfolie toe aan de wild rice. Voeg zout, peper, komijn, koriander, oregano, ui, knoflook, olijven, amandelnoten en Parmezaanse kaas toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Leg vervolgens de wild rice op de BBQ en rooster de wild rice gedurende 10-15 minuten. Draai regelmatig om en houd het warm. Serveer de wild rice-planken warm met wat extra Parmezaanse kaas eroverheen en een frisse sla.
Recept
Hieronder is een lekker en eenvoudig recept waarin je wild rice kunt gebruiken. Probeer het recept eens uit en laat je verrassen door de smaak!
Hokkaido-Noedelsalade met wild rice
Ingrediënten:
• 150 gram wild rice;
• 300 gram gekookte Hokkaido-noedels;
• 5 eetlepels olijfolie;
• 2 eetlepels sojasaus;
• 2 eetlepels geraspte gember;
• 1 eetlepel Chinese 5-spices;
• 250 gram gerookte kipfilet, in blokjes gesneden;
• 3 eetlepels verse dille, gehakt;
• 1 ui, in dunne ringen gesneden;
• 2 paprika’s, in blokjes gesneden;
• 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
Bereidingswijze:
1. Kook de wild rice volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Kook de Hokkaido-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Voeg de olijfolie, sojasaus, gember en Chinese 5-spices toe aan de wild rice en meng het geheel goed door elkaar.
4. Voeg de gerookte kipfilet, dille, ui, paprika’s en Parmezaanse kaas toe en meng het geheel goed door elkaar.
5. Voeg de gekookte noedels toe aan de wild rice en meng het geheel goed door elkaar.
6. Serveer de noedelsalade warm of koud.
Eet smakelijk!
Conclusie
Wild rice is een heerlijke en voedzame bron van koolhydraten. Het is eenvoudig te bereiden en heeft een uitstekende smaak en textuur. Wild rice is perfect om te koken, bakken of grillen. Geen zorgen als je geen grill hebt, want wild rice is perfect om te bakken in de oven. Probeer het bovengenoemde recept eens uit en laat je verrassen door de smaak. Eet smakelijk!