Volkoren pasta

Een gezond gerecht

Volkoren pasta
 koken, bakken, grillen

Volkoren pasta is een gezond, voedzaam alternatief voor gewone witte pasta. Het bevat veel vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Het is ook een goede bron van eiwitten, waardoor het een uitstekende maaltijdoptie is voor vegetariërs. Volkoren pasta is niet alleen goed voor je lichaam, maar smaakt ook heel lekker. In dit artikel laten we je zien hoe je Volkoren pasta kunt koken, bakken en grillen, plus het delen van een recept voor pastasalade.

Koken

Omdat Volkoren pasta meer voedingsstoffen heeft dan witte pasta, duurt het iets langer voordat het klaar is. Voor het koken heb je ongeveer 10 tot 12 minuten nodig, hoewel dit kan verschillen afhankelijk van de grootte en hoe hard je het gaat maken. De juiste tijd meten is belangrijk – als je de pasta te lang kookt, zal de smaak verloren gaan.

Voor het koken begin je met het koken van ongeveer een liter water per persoon. Het water moet kokend zacht zijn wanneer je de pasta toevoegt. Voeg hierna 350 gram Volkoren pasta toe, roer het om en laat het op een middelhoog vuur sudderen. Proef regelmatig de pasta om er zeker van te zijn dat de juiste consistentie is bereikt, voeg zo nodig meer water toe. Zodra de pasta klaar is, giet u het af en voeg u naar wens extra ingrediënten toe.

Bakken

Het bakken van Volkoren pasta is een andere manier om je maaltijd een heerlijke smaak te geven. Om Volkoren pasta te bakken, begin je met het koken van de pasta zoals hierboven is beschreven. Echter, je kookt de pasta iets korter, ongeveer vijf tot zeven minuten. Zodra je de pasta klaar bent, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan een pan met hete olie. Laat het een beetje bakken totdat het lichtroze kleurt.

Als je de pasta hebt gebakken, voeg je er naar wens ingrediënten en extra smaakmakers aan toe. Voeg bijvoorbeeld knoflook, groenten, kruiden en oliën toe om de pasta meer smaak te geven. Roer alles goed om en laat de pasta vervolgens een paar minuten bakken totdat het gaar is. Zodra de pasta gaar is, serveer je het direct.

Grillen

Het grillen van Volkoren pasta is een geweldige manier om je gerecht een compleet nieuwe smaak te geven. Begin met het koken van de Volkoren pasta zoals hierboven is beschreven. Echter, je kookt de pasta iets langer, ongeveer 8-10 minuten. Zodra de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je hem toe aan een kom met koud water. Laat de pasta vervolgens 5 minuten staan in de kom.

Zodra de pasta is afgekoeld, voeg je wat hete olie toe aan een grote non-stick koekenpan en voeg je de pasta toe. Als je het wilt, kan je hierbij een paar eetlepels verse knoflook, groenten, kruiden en andere smaakmakers toevoegen. Roer de pasta goed om en laat deze vervolgens op middelhoog vuur grienden totdat het een lichte bruine kleur krijgt.

Als je de pasta gaar is, voeg je er naar wens ingrediënten en andere smaakmakers aan toe. Heb je bijvoorbeeld een kaassaus? Voeg de kaassaus toe en roer alle ingrediënten goed om. Laat het vervolgens nog een paar minuten bakken totdat de kaas gaar is. Serveer de pasta direct als je klaar bent.

Pastasalade recept

Laten we het delen van een recept voor een heerlijke Volkoren pasta salade. Dit is een perfecte maaltijd voor de warme zomerdagen, en is gemakkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 350 gram Volkoren pasta
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 2 tomaten, gehakt
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Kruiden naar smaak

Begin met het koken van de Volkoren pasta zoals hierboven is beschreven. Zodra de pasta is afgekoeld, voeg je de gesneden paprika, tomaat, mayonaise en balsamicoazijn toe en roer alles goed om. Als je de pasta gaar is, voeg je kruiden naar keuze toe, zoals zout, peper, oregano, basilicum of marjolein. Voeg ook een beetje olijfolie toe voor wat extra smaak.

Roer alles goed om en laat het afkoelen voor ongeveer een uur. Zet de pastasalade in de koelkast of bak hem en bedek hem met aluminiumfolie. Serveer de pastasalade bij kamertemperatuur of koud, afhankelijk van je voorkeur. Eet smakelijk!

Conclusie

Volkoren pasta is een gezonde, voedzame maaltijdoptie. Het is een goede bron van eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Met Volkoren pasta kun je lekkere gerechten maken met het koken, bakken of grillen. Het koken van Volkoren pasta neemt ongeveer 10 tot 12 minuten in beslag, terwijl het bakken slechts 5 tot 7 minuten duurt. Grillen duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.Bovendien hebben we laten zien hoe je een heerlijke pastasalade met Volkoren pasta kunt maken.

Plaats een reactie