Volkoren Pasta

Volkoren pasta is een gezonde vorm van pasta dat wordt gemaakt van volkoren meel. Het bevat meer vezels, mineralen en vitamines dan reguliere pastasoorten en biedt daardoor meer voedingsstoffen en energie. In dit artikel zal ik ingaan op het koken, bakken en grille van volkoren pasta en je een lekker recept beloven waarin je volkoren pasta kunt gebruiken.

Voorbereiden van Volkoren Pasta

Volkoren pasta
 koken, bakken, grillen

Het voorbereiden van volkoren pasta is niet heel moeilijk. Gooi het gewoon in een pan met kokend water en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste kook-, bak- of grilltijd. Omdat het gemaakt is van volkorenmeel, duurt de kook- of baktijd iets langer dan bij reguliere pastasoorten. Kook het al dente door de kooktijd met 1 of 2 minuten te verlagen, zodat er nog wat bite in het gerecht zit.

Bereiden van Volkoren Pasta

Je kunt volkoren pasta op dezelfde manier bereiden als alle andere soorten pasta. Vul een pan met kokend water, voeg de volkoren pasta toe en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Als je de pasta bakt, kun je er nog wat extra ingrediënten aan toevoegen, zoals knoflook, groente of kruiden. Je kunt ook wat olijfolie toevoegen om het gerecht extra smaak te geven. Na het koken of bakken, giet je de pasta af en kun je de saus er overheen gieten.

Grillen van Volkoren Pasta

Je kunt ook volkoren pasta op de grill bereiden. Je kunt een grote, platte schotel op de barbecue zetten, de volkoren pasta erin doen, en deze dan ongeveer 20 minuten laten grillen. Gebruik een vork om de pasta regelmatig om te draaien, zodat alle kanten gaar worden. Voeg aan de pasta knoflook, olijfolie, kruiden of groente toe, en na ongeveer 20 minuten is de pasta klaar. Probeer de pasta al dente te grilleren, om een lekkerere smaak te krijgen.

Recept met Volkoren Pasta

Om de smaak van volkoren pasta op zijn best te laten zijn, heb ik een lekker recept voor je: Volkoren Pasta met Asperges en Ham. Ingrediënten: 400 gram volkoren pasta, 1 kilo asperges, 8 plakken ham, 1 rode ui,1 teen knoflook, olijfolie, groene kruiden naar smaak. Bereidingswijze: Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de asperges en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, asperges en ham toe. Stoof dit 5 minuten en voeg kruiden naar smaak toe. Giet de volkoren pasta af in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en serveer direct. Eet smakelijk!

Conclusion

Volkoren pasta is een gezond en smaakvol alternatief voor reguliere pastasoorten. Het bevat meer vezels, mineralen en vitamines en is daardoor meer voedzaam. Je kunt volkoren pasta op vele manieren bereiden, zoals koken, bakken of grillen. Kook of bak het al dente, zodat er nog wat bite in het gerecht zit. Ik heb je een lekker recept beloofd waarin volkoren past wordt gebruikt en je hieronder vind. Probeer het recept eens uit en geniet van de heerlijke smaak van volkoren pasta.

Plaats een reactie