Vissticks

Vissticks zijn een lekker en gezond alternatief voor kant-en-klaar snacks of als gerecht. Vissticks zijn gemaakt met vis en zijn een geweldige toevoeging aan een salade, sandwich of op een hamburger. Daarnaast zijn ze ook erg makkelijk te bereiden, waardoor ze ideaal zijn als doordeweekse maaltijd. Er zijn meerdere manieren om vissticks te koken, bakken of grillen, dus er zijn verschillende manieren om een lekkere maaltijd klaar te maken.

Hoe kook ik Vissticks?

Vissticks
 koken, bakken, grillen

Vissticks zijn goed te koken in de oven, maar je kunt ze ook klaarmaken in de pan of op de grill, afhankelijk van hoe je ze wilt bereiden. Als je vissticks in de oven wilt koken, verwarm je de oven voor op 175 graden Celsius. Als het bereiden in de pan je voorkeur heeft, dan kun je olie aan èèn kant van de pan verwarmen op een middelhoog vuur. Plaats daarna je vissticks in de pan en bak ze zo’n 4 à 5 minuten aan beide zijden.

Als je vissticks wilt grillen, zorg dan dat je grill op een middelhoog vuur is verwarmd. Plaats je vissticks op de grill en draai ze na ongeveer 4 minuten om, waarna je ze 2-3 minuten aan de andere kant kunt grillen. Wanneer je vissticks op een koekenpan of in de oven bakt, duurt het bakken ongeveer 7 à 8 minuten. Controleer altijd of je vissticks gaar zijn en van kleur veranderen. Als je vissticks te snel aanbranden, verlaag dan de temperatuur iets.

Recept voor Zalm Vissticks met Dip

Deze zalm vissticks zijn eenvoudig en snel te bereiden en zijn een ware hit voor een gezellige avond met vrienden of familie. Je kunt er een heerlijke dip bij serveren, wat ze extra lekker maakt. Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten:

 • 300 gram zalmfilet
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 eetlepel gehakte peterselie
 • 2 eetlepels bloem

Dip:

 • 2 eetlepels roomkaas
 • 2 eetlepels grote yoghurt
 • 1 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel gehakte dille
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Snij de zalmfilet in 8 dunne reepjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 3. Meng de olijfolie, citroensap, zout, peper, peterselie en bloem en verdeel dit mengsel over de vissticks.
 4. Bak de vissticks in ongeveer 8-10 minuten goudbruin in de oven.
 5. Terwijl je vissticks in de oven staan, kun je de dip voorbereiden door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
 6. Haal je vissticks uit de oven als ze goudbruin zijn en serveer de vissticks met de dip.

Conclusie

Vissticks zijn een heerlijke manier om vis te bereiden, waardoor ze perfect zijn voor iedereen die vis op een makkelijke manier wil klaarmaken. Met vissticks kun je eindeloos variëren en kun je creatief uit de voeten, je kunt deze bereiden in de oven, de pan, of op de grill. De bereidingstijd is kort en het resultaat is altijd heerlijk. Probeer ze eens en geniet!

Plaats een reactie