Visrolletjes

Visrolletjes zijn een heerlijke en gezonde manier om vis te koken of te bakken. Vis is een lekker en goedkoop alternatief voor het zo veel andere vlees. Visrolletjes zijn een smakelijke manier om uw familie en vrienden te verblijden. Ze zijn eenvoudig te bereiden en ideaal voor een snel en leuk maal.

Visrolletjes klaarmaken

Visrolletjes
 koken, bakken, grillen

Om visrolletjes klaar te maken heb je een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn gemalen vis, ei, paneermeel, zout, peper en olie. Je begint met het mengen van de gemalen vis, zout, peper en ei. Als de ingrediënten goed gemengd zijn, vorm je kleine balletjes van het mengsel. Bedek de balletjes met de paneermeel en druk ze aan tot ze volledig bedekt zijn. Verwarm de olie in een grote pan en bak de visrolletjes goudbruin.

Hou in de gaten dat de visrolletjes worden gebakken in vers geperste olijfolie, niet in traditionele plantaardige olie. De bedekking van de visrolletjes is gemaakt van paneermeel, dus je moet niet teveel olie toevoegen. Als je al te veel olie gebruikt, worden de visrolletjes te vet en taai. Bakken neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van de visrolletjes. Het belangrijkste is dat de visrolletjes krokant zijn van buiten en gaar van binnen.

Visrolletjes recept

Dit is een snel en gemakkelijk recept voor 4 personen met visrolletjes. U heeft nodig: 500 gram gemalen vis, Een half kopje paneermeel, Twee eieren, Snufje zout, Snufje peper en Olijfolie.

Meng de gemalen vis, paneermeel, eieren, zout en peper in een kom. Vorm kleine balletjes van het mengsel. Bedek de balletjes met de paneermeel en druk ze aan tot ze volledig bedekt zijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de visrolletjes goudbruin. Bak de visrolletjes een paar minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer met een vers fijngehakt slaatje en citroen.

Hoe kun je Visrolletjes op smaak brengen?

Visrolletjes smaken al heerlijk zoals als een basisrecept, maar als je in de stemming bent voor wat extra smaak, kun je er een paar ingrediënten aan toevoegen. Probeer bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid knoflookpoeder, paprikapoeder, peterselie of uitgeperste vleestomaten toe te voegen aan het vismengsel voordat je de volgende stap begint. U kunt ook de glutenvrije eiwit mix voor het paneermeel gebruiken om het recept glutenvrij te maken.

Visrolletjes kunnen worden gegeten als tussendoortje, lunch of avondmaaltijd. Ze zijn een heerlijk en gezond alternatief voor vlees. Ze worden meestal gebakken of gegrild, maar je kunt ze ook koken, stoven of ovenbakken. Visrolletjes zijn een eenvoudig te bereiden gerecht en de bereidingstijd is relatief kort, afhankelijk van de grootte van de visrolletjes. Verken en proef de geur en smaak van dit heerlijke gerecht.

Plaats een reactie