Visfilet

Visfilet is een heerlijke en veelzijdige ingrediënt dat kan worden gebruikt bij het koken, bakken en grillen. Of je nu kiest voor zalm, kabeljauw, of andere vissoorten, visfilets zijn de perfecte keuze voor een snelle, smaakvolle maaltijd.

Kooktijden van visfilets

Visfilet
 koken, bakken, grillen

Visfilets hebben specifieke kooktijden afhankelijk van de dikte van de filet en de gewenste textuur. Voor een mooi en sappig resultaat moet je bij koken van visfilets bewaren voor een korte kooktijd. Voor dikke visfilets van 2 cm kan je het beste tussen de 5-7 minuten koken, terwijl dunne visfilets dichter bij 2-3 minuten kooktijd zullen zitten. Bij koken van vis dek de pan af zodat de sappen in de vis worden vastgehouden.

Baktijden van visfilets

Visfilets zijn ook heerlijk als je ze gaat bakken. Olie of boter kan worden gebruikt om visfilets in te bakken. Liters warmte en veel olie (boter) zorgen ervoor dat de vis garen terwijl krokante korst wordt gecreëerd. Voor perfect gebakken resultaat is 4 tot 5 minuten per kant de optimale baktijd bij middelhoge warmte. Laten we niet vergeten, bij het bakken van vis is het belangrijk dat je niet overmatig aan de visfilet krabt, omdat het vocht van binnen kan verdwijnen en je met een droge visschotel zit.

Grilltijden van visfilets

Visfilets zijn ook perfect om te grillen. Grills zijn een van de beste manieren om ribbetjes aan je vis toe te voegen. Gebruik altijd een speciale grillmand om te voorkomen dat je vis op valt. Verwarm de grill voor, gebruik een handvol aromatische kruiden en laat de vis op de grill liggen tot hij aan de botten kleeft. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de vis.

Recept voor vispakketjes

Dit recept voor vispakketjes is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 4 visfilets (zoals zalm, kabeljauw, etc)
  • 100 g boter
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 4 plakjes citroen
  • Folie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180-200 graden Celsius. Klaar een bakblik voor met bakpapier. Leg de visfilets in het bakblik en bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peterselie. Smelt de boter in de magnetron en voeg toe aan de vis. Plaats een plakje citroen op elke visfilet en wikkel in bakpapier. Bak in 25-30 minuten in de oven. Serveer met aardappelen, rijst of een frisse salade. Enjoy!

Samenvatting

Visfilet is een uitstekende en veelzijdige ingrediënt voor het koken, bakken en grillen. Afhankelijk van de dikte van de visfilets varieert de kook-bak- en grilltijden tussen 2-7 minuten. Bij het koken en bakken is het belangrijk dat je de pan of het bakblik afdekt zodat de sappen van de vis worden vastgehouden. Met het recept dat hierboven is genoemd kun je vispakketjes maken die perfect geserveerd kunnen worden met rijst, aardappelen of een frisse salade.

Plaats een reactie