Varkensrollade

Varkensrollade is een heerlijke maaltijd, die gemakkelijk te bereiden is. Je kunt de rollade zowel koken, bakken als grillen, met elke methode is de rollade heerlijk. Door de rollade van verschillende soorten kruiden te voorzien, krijgt je varkensrollade elke keer een andere twist. Met een kleine investering in verschillende kruidenmixen, kun je je varkensrollade altijd een andere smaak geven. Rustig van te voren kun je voor jezelf zelf uitvinden welke kruidenmixen je als beste smaken.

Koken van Varkensrollade

Varkensrollade
 koken, bakken, grillen

Koken van varkensrollade is een gemakkelijke en voedzame maaltijd. Als je wil dat je rollade vooral smaakvol blijft, is het verstandig om de rollade in een kookzakje te doen. Hierdoor worden de kruiden, die je op de rollade hebt gestrooid, lekker in de rollade getrokken. Ook behoudt de rollade door het koken zijn structuur. De kooktijd voor een varkensrollade verschilt per grootte van de rollade. Doorgaans duurt het koken van een grote varkensrollade, van meer dan 300 gram, ongeveer een uur. Bij kleinere rollades, van minder dan 250 gram, ligt de kooktijd rond de 40-45 minuten.

Om een lekkere varkensrollade klaar te maken, kun je het beste `Kerrie en pijnboompitten varkensrollade` recept volgen. Dit recept vraag om de volgende ingrediënten en benodigdheden:

– Een varkensrollade
– Een eetlepel kerrie
– Een eetlepel olijfolie
– Twee eetlepels pijboompitten
– Zout en peper
– Een kookzak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celsius. Breng vervolgens de varkensrollade op smaak met zout en peper. Streng deze ingrediënten met de handen de rollade aan, zodat deze op alle kanten gelijkmatig zijn bedekt.

Voeg dan de kerrie toe aan de rollade en vet de beide oorbeschermers in met olijfolie. Strooi tot slot de pijnboompitten over de varkensrollade en vetrubber deze licht in.

Plaats de rollade dan in het kookzakje en maak deze vervolgens dicht. Plaats de rollade vervolgens in de voorverwarmde oven op een ovenrooster.

Laat de rollade vervolgens gedurende 45 minuten in de oven bakken, totdat deze mooi gaar is. Na afloop van de baktijd, trek je de rollade uit de oven en laat deze 5 minuten rusten. Snij de varkensrollade vervolgens in plakken en serveer bij aardappelen en groente.

Tips

Een lekkere varkensrollade bereiden is niet moeilijk, maar je kunt er ook wat extra tips voor gebruiken. Hieronder volgen er een paar:

– Voeg wat olijfolie toe, dit zorgt ervoor dat de rollade gaar en mals wordt.

– Strooi pas net voor het bakken de pijnboompitten over de rollade.

– Haal de rollade uit de oven als de kern nog rond de 58-60 graden is.

– Laat de rollade rusten na het bakken, hierdoor blijft de rollade mals.

– Verpak de rollade in een kookzakje, dit zorgt dat de rollade smaak krijgt.

Door deze tips te gebruiken zal je zeker een lekkere varkensrollade serveren bij je maaltijd. Natuurlijk blijf het aantal ingrediënten, die je gebruikt, afhankelijk van je eigen smaak. Dus experimenteer er lekker mee en geniet van je maaltijd.

Plaats een reactie