Varkenspootjes

Varkenspootjes zijn een lekker en gemakkelijk te bereiden gerecht. Ze zijn verkrijgbaar in de vriezer van de meeste supermarkten, maar je kunt ze ook online bestellen. Ze zijn mals, van zeer hoge kwaliteit en een interessant alternatief voor gewoon varkensvlees, zoals lamsbout. Je kunt de varkenspootjes op verschillende manieren klaarmaken, zoals bakken, koken, braden of grillen.

Koken van varkenspootjes

Varkenspootjes
 koken, bakken, grillen

Als je varkenspootjes wilt koken, begin je met het ontdooien van de poten. Verwarm een pan met veel water en voeg daar de poten aan toe. Als het water kookt, laat je het zo’n 30 minuten koken. Voeg als laatste peper en zout naar smaak toe. Als de poten gaar zijn, kun je ze uit het water halen en direct serveren.

Bakken van varkenspootjes

Je kunt de varkenspootjes ook bakken. Dit proces duurt ongeveer een uur. Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Leg de poten op een met bakpapier bekleed bakplaat en bestrijk ze met olie, peper en zout. Bak ze ongeveer 45 minuten. Als ze gaar zijn, kun je de oven uitschakelen en de poten laten afkoelen.

Grillen van varkenspootjes

Je kunt ook varkenspootjes grillen. Zet hierbij eerst je grill op een gemiddeld vuur. Leg vervolgens de poten op het rooster en kruid ze met peper en zout naar smaak. Draai ze regelmatig om zodat het vlees bij elke kant aanbakt. Dit duurt ongeveer twintig minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van de poten. Zorg ervoor dat het vlees gaar is van binnen voor je het serveert.

Gevulde varkenspootjes

Als je op zoek bent naar een meer interessant varkenspootjes gerecht, dan kun je er ook een gevulde versie maken. Hiervoor snijd je de poten doormidden en vul je ze met een gehaktmengeling van mosselen of een ander ingrediënt naar keuze. Leg de opgevulde poten op een bakplaat en bestrijk ze met olie. Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.

Conclusie

Varkenspootjes zijn een gemakkelijk klaar te maken gerecht. Je kunt ze koken, bakken en grillen. Je kunt ze ook gevuld maken met ingrediënten naar keuze. Het bereiden van varkenspootjes kost ongeveer 30 minuten als je ze kookt, 45 minuten als je ze bakt en 20 minuten als je ze op de grill bereidt. Probeer het recept voor gevulde varkenspootjes voor een interessante twist op het gerecht!

Plaats een reactie