Varkensnek is een lekker stuk varkensvlees dat vaak wordt gebruikt bij een maaltijd of barbecue. Varkensnek is een veelzijdig stuk vlees dat er verschillende manieren bereid kan worden. Je kunt het koken, bakken of grillen of de nek op visws bereiden. No matter op welke manier u het vlees klaarmaakt, varkensnek heeft een heerlijke smaak en is een uitstekende aanvulling op een maaltijd. Het vlees is een favoriet bij vele mensen en je kunt er heel wat lekkerheden mee maken.
Varkensnek Koken
Varkensnek koken is één van de meest populaire manieren om de nek te bereiden. U kunt het vlees in een pan met wat olie of een ander smaakmaker zoals knoflook, paprika of zout koken. Voor het beste resultaat, kook het vlees op een middelmatig hoog vuur gedurende ongeveer 30 minuten. Laat het varkensnek overdekt staan en draai het vlees tussentijds om. Giet het overtollig vocht af en u kunt genieten van luchtige, smakelijke vlees.
Varkensnek Bakken
Varkensnek is ook erg lekker als je hem bakt. Verwarm de oven op 180ºC. Plaats de Varkensnek in een ovenschotel en smeer het met wat olie of boter. Strooi er wat tijm, zout of peper op, afhankelijk van hoe je het het vlees wil hebben. Bak de Varkensnek gedurende 35-40 minuten, totdat het vlees mooi bruin is. Serveer in plakjes, bijvoorbeeld met aardappelpuree en groenten.
Varkensnek Grillen
Je kunt varkensnek ook lekker op de barbecue bereiden. Verwarm de barbecue en borstel de grillplaat lichtjes in met wat olie. Plaats de varkensnek op de plaat, bestrijk hem met wat olie en strooi er wat zout, peper, paprika of een andere specerij naar wens op. Grill het varkensnek gedurende 20-30 minuten, of totdat het vlees doorbakken is. Bestrijk het regelmatig met wat olie tijdens het grillen. Serveer met veelal met salade, patat of rijst.
Recept
Hier is een lekker recept voor Varkensnek waar iedereen van zal genieten.
Varkensnek met Spaanse Aroma’s
- 500 gram varkensnek
- 2 rode paprika’s, fijngesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, gepureerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde chili vlokken
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel sjalot, fijngesneden
- 2 wortels, julienne gesneden
- 2 tomaten, julienne gesneden
- 25 milliliter kippenbouillon
- 25 milliliter rode wijn
- 50 gram rozijnen
- Fijngehakte peterselie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie in een grote ovenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg de paprika, wortel en kruiden toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg de varkensnek toe en bak het vlees gedurende 10 minuten, totdat het vlees lichtbruin is. Voeg nu de tomaten, bouillon en wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de rozijnen toe en plaats de ovenpan in de oven. Bak de varkensnek gedurende 40 minuten totdat het vlees gaar en goudbruin is. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Garneer met vers groene groenten en serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree of gekookte pasta. Geniet van de heerlijke smaak met een glas rode wijn erbij.