Tournedos

Tournedos is een klassiek gerecht dat al eeuwenlang in veel culinaire tradities bekend is. Het bestaat uit kleine stukjes rundvlees dat meestal wordt gebakken, gegrild of gekookt. Tournedos wordt vaak geserveerd met ansjovis, mosterd, béarnaisesaus en andere ingrediënten die een eigenaardig aroma geven aan het gerecht. Tournedos is een veelzijdig ingrediënt dat gemakkelijk als een luxe maaltijd kan worden bereid.

Koken

Tournedos
 koken, bakken, grillen

Tournedos artisjok met prei en mosterd is een eenvoudige manier om Tournedos te koken. Het is een gerecht dat in een korte tijd kan worden bereid. Voor dit gerecht hebt u nodig: 200 gram Tournedos, 2 artisjokken, 2 uien, 2 preien, 2 theelepels mosterd, 2 teentjes knoflook, peper en zout.

Neem eerst de Tournedos en de knoflook en bak deze in een pan. Voeg de uien, de artisjokken en de preien toe. Bak deze ingrediënten voor ongeveer 5 minuten. Roer de mosterd erdoor en voeg wat peper en zout toe. Laat dit mengsel 10 minuten koken op een lage temperatuur. Dit gerecht is klaar als het vlees gaar is.

Bakken

Tournedos biefstuk met botersaus is een smakelijk gerecht dat gemakkelijk thuis kan worden gemaakt. Voor dit gerecht hebt u nodig: 4 Tournedos biefstukken, een eetlepel boter, een eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 2 eetlepels crème fraîche, een theelepels mosterd, peper en zout.

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de Tournedos biefstukken in een hete koekenpan of ovenschaal. Bak de biefstukken ongeveer 4 minuten aan iedere kant. Zet de ovenschaal in de oven en laat de biefstukken daar ongeveer 8 minuten verder gaar worden.

Verwarm de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak de bloem voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de rode wijn, crème fraîche en mosterd toe. Roer het mengsel goed en voeg wat peper en zout toe. Laat de saus 10 minuten koken.

Haal de biefstukken uit de oven en giet er de saus over. Serveer de Tournedos biefstuk met botersaus met verse groenten of aardappels.

Grillen

Grille Tournedos met knoflooksaus is een gerecht dat veel verschillende smaken combineert. Voor dit gerecht hebt u nodig: 4 Tournedos, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 2 eetlepels knoflookpoeder en voor de knoflooksaus: 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels bloem, 200 ml kippenbouillon, 2 eetlepels citroensap en peper en zout naar smaak.

Haal de Tournedos uit de koelkast en laat ze 10 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill voor op een hoge temperatuur. Smeer de Tournedos in met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en knoflookpoeder. Leg de Tournedos op de grill en laat deze ongeveer 4 minuten aan iedere kant grillen. Controleer met een vleesthermometer of de Tournedos gaar zijn.

Verwarm de boter in een steelpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de bloem toe en roer het mengsel goed. Voeg dan de kippenbouillon toe en roer het mengsel nogmaals goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan het citroensap toe en roer de saus goed door. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Serveer de Tournedos met de knoflooksaus en aardappelpuree. Geniet van een heerlijke maaltijd!

Plaats een reactie