Tortellini

Tortellini is een specialiteit uit Italië, die bestaat uit een vulling van vlees, kaas of groenteachtige stoffen in heen koude deeg. Ze hebben de vorm van een ringetjes en worden vaak gekookt of gebakken. Tortellini is een lekker gerecht dat eenvoudig te koken of te bakken is. In dit artikel bespreken we hoe je een simpel gerecht van tortellini kunt maken en of je haar in koude gerechten zoals salade kunt gebruiken.

Kooktijden, baktijden of grilltijden

Tortellini
 koken, bakken, grillen

Tortellini is een prachtige, feestelijke ingrediënt die eenvoudig te bereiden is. Als je de tortellini klaar wilt maken voor een maaltijd, heb je meestal maar 3-4 minuten nodig om ze te koken. Zet het water op en voeg wat zout toe om te voorkomen dat de tortellini stick, laat de tortellini zeven minuten koken, of giet ze af met een vergiet als ze al zacht zijn.Als je de tortellini liever bakt of grillt, kies dan voor een lagere temperatuur. Bak de tortellini gedurende 3-4 minuten op een gemiddelde temperatuur, of grill ze twee minuten aan elke kant. Let op dat je de tortellini niet te lang bakt, want anders verliert het haar volle smaak.

Recepten

Er zijn tal van manieren om tortellini te koken. Hieronder staat een simpel recept voor een maaltijdsalade die heerlijk is met gekookte of gebakken tortellini. Gember-peterseliesalade met Tortellini:

  • 1 pakje (250g) gekookte tortellini
  • 2 bosjes peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels gember, vers of poeder
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap of lichte azijn
  • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de tortellini over twee ovenschaaltjes. Bak de tortellini gedurende 3-4 minuten in de oven.

Mix intussen de peterselie, gember, uien, olijfolie, citroensap en peper en zout in een grote kom. Voeg de gebakken tortellini toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.

Garneer de salade met extra vers gehakte peterselie en gember en serveer. Geniet van je salade met tortellini!

Plaats een reactie