Tartaar

Tartaar is een heerlijk, vers gerecht dat meestal is gemaakt van dan rauw of lichtgeblust vlees. Je kunt tartaar maken van bijna elk soort vlees zoals biefstuk, biefreep, runderlappen, kalfslappen, kip of konijn. Het is een heerlijke maaltijd om te delen, want tartaar is makkelijk te serveren en kan bereid worden door de meeste beginnende koks. In dit artikel vertellen we je meer over het koken en bakken van tartaar en geven we je ook een recept voor een lekkere tartaar met zwarte peper en eieren.

Bereidingstijd

Tartaar
 koken, bakken, grillen

Tartaar is een eenvoudig gerecht dat meestal koud wordt geserveerd. Maar als je het gaat koken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee dient te houden. Voordat je begint met koken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vlees goed gewassen is. 40-45 graden Celsius is de ideale temperatuur om tartaar te bakken of te koken, wat ongeveer 10-15 minuten duurt. Voor runderlappen en kalfslappen duurt het langer. Lees altijd goed het recept om te weten hoe lang je het vlees in de oven of pan moet bakken of koken.

Recept

Om een heerlijke tartaar te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundvlees, gesneden in kleine blokjes van 2 cm
  • 2 grote eiten
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • Zout naar smaak

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 45 graden Celsius.

2. Voeg de blokjes rundvlees toe aan een kom en voeg olijfolie, zeezout, zwarte peper, tomaten en uien toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de eieren toe aan de kom met het rundvleesmengsel en verdeel alles over twee ovenvaste schalen.

4. Bak de schalen in de oven gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van het type vlees dat je gebruikt.

5. Serveer de tartaar met een beetje friszure salade of geroosterd brood.

Conclusie

Tartaar is een heerlijk, vers gerecht dat makkelijk te maken is. Het is een ideale maaltijd om te delen, want je kunt het maken van bijna elk soort vlees. Tartaar kan gebakken worden in de oven of gekookt worden in een pan. Gebruik een goed recept en volg de bovenstaande stappen om een heerlijke tartaar klaar te maken.

Plaats een reactie