Tamale

Tamale is een delicatesse uit Midden-Amerika, vooral uit Mexico. Het is een heerlijke gerecht dat veel culinaire mogelijkheden biedt. Je kunt Tamale op verschillende manieren bereiden. De meest voorkomende bereiding is het koken in water. Hierdoor blijft het voldoende vochtig om lekker te kunnen smaken. Verder kun je langzaam bakken, kort bakken of grillen om een heerlijke smaak te krijgen.

Kooktijden voor Tamale

Tamale
 koken, bakken, grillen

Tamale koken is niet veel anders dan andere gerechten koken. Je moet het water dat je gebruikt voor het koken, eerst goed opwarmen. Daarna kun je het op een middelmatig vuur aan de kook brengen. Laat het daarna bedekt sudderen met wat zout. Kook vervolgens de Tamale’s gedurende ongeveer een half uur. Na deze tijd moeten de Tamale’s helemaal gaar zijn. Na het koken kun je ze laten afkoelen en vervolgens verder verwerken.

Bakken van Tamale

Je kunt Tamale ook langzaam bakken. Verwarm de oven voor op een stand van ongeveer 170°C. Verdeel de Tamale’s over een gesmeerde ovenschaal. Verdeel wat olijfolie of boter over de Tamale’s en zet de schaal daarna in de oven. Bak de Tamale’s vervolgens gedurende ongeveer 20 minuten. Ze zijn gaar wanneer ze mooi goudbruin zijn.

Je kunt Tamale ook kort bakken. Verwarm de olie of boter in een steelpan voor. Voeg daarna de Tamale’s toe en bak ze gedurende ongeveer een minuut. Draai daarna de Tamale’s om en bak ze nogmaals een minuut. Als ze goudbruin zijn, zijn de Tamale’s klaar.

Grillen van Tamale

Tamale’s grillen is eenvoudig. Verwarm de grill voor op een medium-hoge stand. Leg vervolgens de Tamale’s op de grill en draai ze af en toe om. Bak de Tamale’s zo’n vijf tot tien minuten. Kijk uit dat ze niet te bruin worden.

Een heerlijk Tamale recept

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig: 500 gram gemengde groenten, 4 tamales, 200 gram kaas (naar keuze geraspt), 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel paprikapoeder, en 1 theelepel knoflookpoeder.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de olijfolie over een gesmeerde ovenschaal. Verdeel daarna de tamales, groenten en kaas over de schaal. Bestrooi vervolgens met de paprika- en knoflookpoeder. Bak de ovenschotel vervolgens gedurende ongeveer 20 minuten. Serveer warm.

Conclusie

Tamales zijn een lekker en handig gerecht. Hierdoor is het klaarmaken ervan niet moeilijk. Je kunt ze koken, langzaam bakken of kort bakken of grillen. Hou voor al deze bereidingswijzen wel een oogje in het zeil, vooral als je het gaat bakken of grillen. Kort bakken of grillen is de snelste methode, maar het is het lekkerst als je het kookt. Met de juiste ingrediënten kun je met Tamales een heerlijk gerecht klaarmaken dat zowel voor kinderen als volwassenen lekker is.

Plaats een reactie