Tagliatelle pasta</h1

Tagliatelle pasta is een klassieker uit de Italiaanse keuken. De pasta is smalle, lange repen waarmee je heerlijke gerechten kunt maken. Tagliatelle wordt gemaakt van durum tarwe en is 20 – 22 cm in lengte. Er bestaan veel verschillende soorten Tagliatelle die je kunt gebruiken bij verschillende gerechten, zoals bolognese, roomsaus, kaassaus of vis. In deze blog bespreken we hoe je Tagliatelle kunt koken, bakken of grillen. We geven je een recept met Tagliatelle waarmee je een heerlijk gerecht op tafel zet!

Koken

Tagliatelle pasta
 koken, bakken, grillen

Koken van Tagliatelle is heel eenvoudig. Je begint met het koken van de pasta. Vul een grote pan met water en los een eetlepel zout op in het water. Breng het water aan de kook en doe dan de Tagliatelle in de pan. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal duurt dit ongeveer 8-12 minuten. Als de Tagliatelle al dente is, giet je de pasta af en spoel je de pasta af met koud water. Giet vervolgens wat olijfolie over de Tagliatelle en meng de Tagliatelle door de saus, salade of groente.

Bakken

Je kunt Tagliatelle ook bakken. Bakken is een goede manier om een wat vettere maaltijd te maken. Bak de Tagliatelle in een koekenpan zonder olie. Kook de Tagliatelle eerst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schakel dan het vuur uit en voeg wat olie toe aan de pan. Bak de Tagliatelle vervolgens op middelmatig vuur totdat het goudbruin is. Als het gaar is, voeg je de saus toe en bak je de pasta een paar minuten. Als de saus goed gemengd is met de pasta, kun je het gerecht direct eten.

Grillen

Als je Tagliatelle wilt grillen, is het belangrijk dat je het eerst kookt. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens de Tagliatelle af en spoel de pasta af met koud water. Voeg wat olijfolie toe aan de Tagliatelle en meng het door de saus, salade of groente. Verwarm de grill voor en leg de Tagliatelle op de grill. Bak de Tagliatelle aan beide kanten totdat het een goudbruine kleur heeft. Serveer direct het gegrilde Tagliatelle gerecht.

Recept voor Tagliatelle met tonijn

Met Tagliatelle kun je allerlei heerlijke gerechten maken. Eén van onze favorieten is Tagliatelle met tonijn. Dit is een vooral makkelijke en snelle maaltijd om te maken. Probeer het recept eens!

Ingrediënten

 • 400 gram Tagliatelle pasta
 • 1 ui, fijngesnipperd
 • 2 blikjes tonijn
 • 200 gram doperwten
 • 100 ml room
 • 50 gram geraspte kaas
 • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

 1. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel de pasta daarna af met koud water.
 2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de tonijn en de doperwten toe en bak deze enkele minuten mee.
 3. Voeg de room, de geraspte kaas en de Tagliatelle toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
 4. Serveer de Tagliatelle direct in een grote kom.

Klaar is je Tagliatelle met tonijn! Het is een heerlijk makkelijk gerecht. Je kunt de Tagliatelle eventueel ook aanvullen met extra groenten of andere ingrediënten naar smaak. Probeer ook eens andere Tagliatelle gerechten voor een lekkere maaltijd!

Conclusie

Tagliatelle is een klassieker uit de Italiaanse keuken en heel makkelijk te bereiden. Koken, bakken of grillen, het kan allemaal! Er bestaan veel verschillende soorten Tagliatelle die je kunt gebruiken bij verschillende gerechten. We hebben je laten zien hoe je Tagliatelle kunt koken, bakken of grillen. Daarnaast hebben we je een recept gegeven, Tagliatelle met tonijn, waarmee je een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten. Probeer het eens!

Plaats een reactie