Sugarsnaps

Sugarsnaps zijn de wintervariant van sperziebonen die worden verbouwd van oktober tot februari. Ze komen in verschillende kleuren en smaken, zoals groene, witte, paarse en gele, maar de meest voorkomende variëteiten zijn de groene en de paarse. Ze zijn relatief kort om te koken, minder dan 10 minuten, maar omdat ze zo vers en zoeter zijn dan de meeste andere groenten, is het belangrijk om ze niet te lang te koken. Zo blijven ze knapperig en smaakvol.

Koken en bakken van Sugarsnaps

Sugarsnaps
 koken, bakken, grillen

Sugarsnaps kunnen op verschillende manieren klaargemaakt worden, zoals koken, bakken of grillen.

Koken van Sugarsnaps

Koken is de meest populaire manier om Sugarsnaps klaar te maken. Om Sugarsnaps te koken, kook je ze in licht vetgehalte water gedurende ongeveer 5 tot 7 minuten. Zorg ervoor dat het water net kookt voordat je de Sugarsnaps toevoegt en kook ze in zo min mogelijk water zodat ze zoveel mogelijk smaak behouden. Voeg enkel zout toe als je klaar bent met koken. Voeg na het koken de Sugarsnaps toe aan hete saus, een salade of een andere gerecht.

Bakken van Sugarsnaps

Bakken is een andere manier om Sugarsnaps klaar te maken. Bakken duurt ongeveer 15 minuten bij 200ºC. Voeg een beetje olie of boter toe tijdens het bakken om ervoor te zorgen dat de Sugarsnaps niet aan elkaar plakken.

Grillen van Sugarsnaps

Grillen is een andere populaire manier om Sugarsnaps klaar te maken. Plaats de licht gezouten of ongezouten Sugarsnaps op een gegrilde grillplaat of in gegrilde roosters. Gebruik een grillmat om er zeker van te zijn dat je Sugarsnaps niet door de mazen van de roosters vallen. Gril ze ongeveer 10 minuten bij 240ºC zodat ze knapperig maar niet te hard klaargemaakt worden.

Recept met Sugarsnaps

Een van de meest populaire recepten waarin Sugarsnaps worden gebruikt, is het recept voor geroosterde groenten met Sugarsnaps. Dit simpele recept is geschikt voor iedereen en kan worden geserveerd als lunch, diner of bijgerecht.

Ingrediënten

  • Wortels, in 1 inch dikke schijven gesneden
  • Uien, in 1 inch dikke schijven gesneden
  • Sugarsnaps, geschild en halveer de schijven
  • 2 eetlepels olijf olie
  • Knorrige kruidentips naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Leg de groenten in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met olijfolie en kruiden.
  3. Rooster de groenten in de oven gedurende 15 minuten, of tot de groenten knapperig en goudbruin zijn.
  4. Serveer de geroosterde groenten warm of op kamertemperatuur.

Conclusie

Sugarsnaps is een lekker, knapperig groentje dat je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Koken, bakken en grillen zijn de meest populaire manieren om Sugarsnaps te prepareren. Door de juiste kook- of baktijden te volgen, kun je van Sugarsnaps een knapperig en smaakvol gerecht maken. Probeer het recept voor geroosterde groenten met Sugarsnaps en geniet van de smaak!

Plaats een reactie