Spaghetti pasta

Spaghetti is een pastasoort die veel wordt gekookt. Het is een smaakvolle klassieker in de Italiaanse keuken die in verschillende gerechten kan worden gebruikt. Of je nu voor een klassieke tomatensaus kiest of een verfijndere combinatie zoekt, Spaghetti past bij veel verschillende ingrediënten. Bij het koken, bakken en grillen van Spaghetti pasta is het belangrijk om de tijden te controleren. Zodat de Spaghetti helemaal gaar wordt en de ingrediënten die je toevoegt niet te gaar worden.

Kooktijden van Spaghetti

Spaghetti pasta
 koken, bakken, grillen

Voor het bereiden van Spaghetti is de kooktijd belangrijk, omdat je wilt dat de pasta gaar maar niet te zacht wordt. Er zijn verschillende soorten Spaghetti, maar over het algemeen duurt het koken van Spaghetti pasta 8-10 minuten. Je kookt de pasta in een pan met ruim kokend water en een snufje zout en peper. Als de pasta gaar is, giet je de pasta af en doe je de resterende ingrediënten erbij. Als je de Spaghetti liever al dente kookt, dan is de kooktijd iets korter, ongeveer 6-8 minuten.

Bakken van Spaghetti

Het bakken van Spaghetti is ook een optie als je een smaakvol gerecht wilt serveren. Voor het bakken heb je al klaargemaakte of gekookte Spaghetti nodig. Als je gekookte Spaghetti gebruikt, kun je deze eerst af laten koelen. Voeg een theelepel olie en wat knoflook toe aan de Spaghetti en bak deze op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten. Voeg dan je ingrediënten toe. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudige saus maken door tomaat, olijven en pijnboompitten toe te voegen. Bak tot alles gaar is.

Grillen van Spaghetti

Als je echt een speciale smaak aan je gerecht wilt geven, dan kun je Spaghetti ook op de barbecue grillen. Je begint met het koken van de Spaghetti zoals hierboven beschreven. Laat de gekookte Spaghetti afkoelen. Meng de Spaghetti en wat olijfolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie. Je kunt er ook wat knoflook en kruiden naar smaak toe voegen. Doe de folie op de barbecue en grill de Spaghetti gedurende 5-7 minuten. Voeg ingrediënten naar keuze toe. Wanneer de Spaghetti gaar is, haal je de folie van de barbecue. Je hebt nu heerlijke Spaghetti die je met een speciale smaak kunt serveren.

Recept: Italiaanse Spaghetti met tonijn

Voor dit klassieke gerecht heb je 400 gram Spaghetti nodig, 250 gram tonijn, 1 ui, 3-4 teentjes knoflook, 100 gram olijven, 5-6 tomaten, 1 bosje peterselie, wat olijfolie en peper en zout. Begin met het koken van de Spaghetti volgens de bovengenoemde instructies. Meng ondertussen de tonijn met wat olijfolie en een snufje zout en peper. Bak de tonijn gedurende 2-3 minuten. Voeg de gehakte ui toe en bak deze even mee. Voeg dan de gehakte knoflook toe en bak mee tot het geurig wordt. Voeg dan de olijven, tomaten en de peterselie toe en bak nog even. Voeg de Spaghetti toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer meteen. Je hebt nu een heerlijk gerecht met Spaghetti pasta klaar.

Plaats een reactie