Spaghetti pasta

Spaghetti pasta is een klassieke Italiaanse pasta en wordt over de hele wereld gegeten. Het is een veelzijdige pasta die in verschillende gerechten gebruikt kan worden. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig maaltijdidee of je culinaire vrienden wilt verrassen, spaghetti pasta is een geweldig ingrediënt voor veel verschillende gerechten. In dit artikel leer je hoe je de perfecte spaghetti pasta kunt koken, bakken of grillen.

Koken van spaghetti pasta

Spaghetti pasta
 koken, bakken, grillen

Het koken van spaghetti pasta is een eenvoudig proces. Begin door ongeveer een liter water per 100 gram pasta koken. Als het water kookt, voeg dan zout toe aan het kokende water, maar zeker niet meer dan 1 eetlepel. Voeg vervolgens de spaghetti pasta toe aan het kokende water en roer deze goed door om te voorkomen dat de spaghetti aan elkaar kleeft. Laat de spaghetti ongeveer 7 tot 8 minuten koken tot het ‘al dente’ is. Gebruik vervolgens een zeef om de pasta af te gieten en laat deze uitlekken.

Leg de klaargemaakte spaghetti pasta dan in een warm kommetje en gebruik wat olie, boter of kaas om het te garneren. Serveer dan heet en geniet ervan!

Bakken van spaghetti pasta

Het bakken van spaghetti pasta is iets meer gecompliceerd dan het koken, maar het smaakresultaat is het waard. Begin met het koken van spaghetti pasta zoals hierboven uitgelegd, maar laat de spaghetti net iets meer koken zodat het iets zachter is dan al dente. Giet vervolgens de pasta af en spoel deze kort af onder koud stromend water. Verwarm vervolgens wat olijfolie of boter in een pan en voeg de afgegoten spaghetti toe. Roer de spaghetti goed door de olie of boter en laat het dan nog 5 minuten bakken, of tot de spaghetti de gewenste textuur heeft bereikt. Voeg vervolgens kruiden, paddenstoelen of wat ook maar je wilt toen en bak het nog een paar minuten om de smaken door te laten trekken. Serveer dan direct en geniet ervan!

Grillen van spaghetti pasta

Als je op zoek bent naar wat variatie, probeer dan eens spaghetti te grillen. Kook de spaghetti zoals hierboven uitgelegd en giet deze af. Voeg vervolgens wat olijfolie of boter toe, meng goed en verwarm vervolgens een grillpan op een middelhoog vuur. Voeg de spaghetti toe aan de pan en laat deze 2 minuten grillen. Voeg hierna kruiden, sauzen, zongedroogde tomaatjes of wat je maar wilt toe en draai de spaghetti regelmatig om totdat deze gaar is. Serveer dan direct en geniet ervan!

Recept: Spaghetti Aglio e Olio

Je hebt ongeveer de volgende ingrediënten nodig voor deze heerlijke en eenvoudige maaltijd: 500 gram spaghetti pasta, 5 eetlepels olijfolie, 15 teentjes knoflook, 2 theelepels chilivlokken, 1 theelepel zonnebloemolie, 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 4 eetlepels verse peterselie, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en zout naar smaak.

Kook de spaghetti pasta zoals hierboven uitgelegd en giet af. Verwarm intussen de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilivlokken, zonnebloemolie, oregano en basilicum toe en bak alles samen totdat de knoflook lichtbruin is. Voeg vervolgens de afgegoten spaghetti toe aan de pan en roer de saus door de spaghetti. Voeg vervolgens de peterselie en Parmezaanse kaas toe en roer de pasta goed door. Breng op smaak met zout en serveer dan direct met wat extra Parmezaanse kaas en vers gehakte peterselie. Geniet ervan!

Conclusie

Spaghetti pasta is dus een veelzijdige pasta die in vele gerechten gebruikt kan worden. Door de pasta op verschillende manieren te bereiden – koken, bakken of grillen- kun je eindeloos variëren. Probeer deze ingrediënten eens en verras je vrienden en familie met een culinaire creatie!

Plaats een reactie