Soba noedels

Soba noedels zijn dunne, lange Japanse noedels gemaakt van boekweitmeel, ofwel somen. Ze zijn populair in Japan en plantaardig, waardoor ze een populair alternatief zijn voor andere noedelsoorten zoals ramen en udon. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en zijn een uitstekende optie voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Hoe kun je Soba noedels bereiden?

Soba noedels
 koken, bakken, grillen

Soba noedels kunnen op verschillende manieren worden bereid: boven kokend water, in de oven of op de barbecue. Elke bereidingswijze vereist een andere kooktijd en kan een andere smaak aan het eindresultaat geven. Hieronder volgen meer details over de verschillende manieren om Soba noedels te bereiden.

Bereiding boven kokend water

Om Soba noedels te bereiden boven kokend water, breng je ongeveer 2 liter water in een grote pan aan de kook. Voeg dan de noedels toe en roer regelmatig. De kooktijd verschilt per noedel, dus je moet de verpakking lezen om erachter te komen wat de kooktijd is voor de soort die je hebt. Als de noedels gaar zijn, giet je de pan leeg in een vergiet. Spoel de noedels voorzichtig af met koud water om ze te laten afkoelen.

Bereiding in de oven

Om Soba noedels te bereiden in de oven, preheat je oven voor op 350°F. Leg dan de noedels in een ovenvaste schaal en voeg een paar eetlepels olijfolie toe voordat je de schaal in de oven zet. Bak de noedels vervolgens ongeveer 20 minuten of tot het gaar is. Haal ze uit de oven, voeg wat saus toe en geniet van je klaargemaakte maaltijd!

Bereiding op de barbecue

Om Soba noedels te bereiden op de barbecue, net zoals bij bereiding in de oven, voeg je eerst wat olijfolie toe aan de noedels voordat je deze op de barbecue legt. Zorg ervoor dat de barbecue goed is opgewarmd voordat je begint met koken. Als je begint met koken, voeg dan wat saus toe om smaak te geven en roer regelmatig. Grill de noedels ongeveer 10 minuten of totdat ze gaar zijn. Haal ze van de barbecue en geniet van je maaltijd!

Een recept met Soba noedels

Soba noedels zijn een veelzijdige basis waarmee je verschillende maaltijden kunt maken. Hieronder volgt een recept voor een lekkere, smaakvolle en gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Soba noedels met kip en groenten

Ingrediënten:

 • 400 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden
 • 200 gram Soba noedels
 • 250 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen, paprika of paddestoelen)
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels sojasaus naar smaak

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 350°F.
 2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet totdat deze gaar is.
 3. Voeg de groenten toe en bak nog ongeveer 5 minuten, of totdat de groenten gaar zijn.
 4. Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan de groenten en kipfilet en schep alles om.
 5. Voeg de Soba noedels toe en breng op smaak met de sojasaus.
 6. Schep het geheel in een ovenvaste schaal en zet 20-25 minuten in de oven.
 7. Haal uit de oven en geniet van je klaargemaakte maaltijd.

Soba noedels zijn een veelzijdige basis voor verschillende Japanse gerechten. Dit recept is slechts één van de veel mogelijkheden. Probeer verschillende kruiden en sauzen toe te voegen aan je Soba noedels maaltijd om een unieke smaak te creëren. Soba noedels zijn gemakkelijk klaar te maken en een gezonde, lekkere en plantaardige optie voor een maaltijd.

Plaats een reactie