Sla

Sla is een voedzame en veelzijdige groente die je op tal van manieren kunt bereiden. Of je nu kookt, bakt of grillt, sla is een perfecte keuze voor een gezond en smaakvol gerecht. In dit artikel wordt ingegaan op de verschillende manieren waarop je sla klaar kunt maken en wordt er een recept gegeven waarmee je een heerlijk sla gerecht kunt maken.

Verse Sla Snijden

Sla
 koken, bakken, grillen

Voordat je sla kookt, bakt of grillt, is het belangrijk dat de sla goed is gesneden. Als je verse sla gebruikt kun je deze eerst wassen onder koud stromend water. Laat de sla daarna uitlekken en dep de sla vervolgens goed droog met een theedoek. Snijd de sla daarna in dunne plakken en verwijder eventuele harde stukken die eruit staan.

Verhitting

Voordat je met de kook, bak of grill technieken begint is het belangrijk dat de sla verhit wordt. In het geval van koken, verwarm je eerst een steelpan met wat olie en voeg je dan de sla toe. Bak de sla vervolgens gedurende ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Als de sla gaar is, kun je deze naar smaak op smaak brengen met peper en zout.

Als je Sla wilt bakken, verwarm je een koekenpan en voeg je vervolgens wat olie toe. Voeg de sla toe aan de pan en bak de sla gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe en bak de sla verder om er zeker van te zijn dat de Sla gaar is.

Als je de sla wilt grillen, plaats je de sla dan in een venster grillpan. Verwarm de grillpan alvorens je de sla erin doet en plaats vervolgens de sla in de pan. Grill de sla gedurende ongeveer 5-6 minuten en keer af en toe de sla om. Voeg daarna wat peper en zout toe en je sla is klaar.

Gegrilde Sla Met Vinaigrette

Voor dit heerlijke recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 2-3 teentjes knoflook
– 2 el olijfolie
– 200 gram sla
– 1 el balsamicoazijn
– Zout en peper

Begin met het verwarmen van de grillpan. Voeg hier aan de gewassen sla toe en plaats het in de pan. Rooster de sla gedurende ongeveer 5-6 minuten enkele keren en zet daarna de grillpan uit. Pel de knoflookteentjes en snipper deze vervolgens. Voeg hier de olijfolie, balsamicoazijn,zout en peper aan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de vinaigrette toe aan de sla en meng dit goed door elkaar.

Verse Gegrilde Sla Met Avocado

Voor dit heerlijke recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 2-3 teentjes knoflook
– 2 el olijfolie
– 2 el citroensap
– 200 gram sla
– 1 avocado in blokjes
– Zout en peper

Verwarm de grillpan en voeg hier aan de gewassen sla toe. Rooster de sla gedurende ongeveer 5-6 minuten enkele keren en zet daarna de grillpan uit. Pel de knoflookteentjes en snipper deze vervolgens. Voeg hier de olijfolie, citroensap, zout en peper aan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de gesneden avocado toe aan de sla en meng dit goed door elkaar. Serveren met de vinaigrette.

Conclusie

Sla is een veelzijdige groente die je op verschillende manier kunt bereiden. Als je sla klaar wilt maken is het belangrijk dat je de sla eerst goed snijdt en daarna verhit. Je kunt sla zowel koken, bakken als grillen. Kook de sla gedurende ongeveer 5 minuten, bak de sla gedurende 10 minuten en grill de sla in een venster grillpan gedurende 5-6 minuten. Het maakt niet uit welke techniek je gebruikt, sla is een perfecte toevoeging aan elk gerecht.

Gegrilde Sla met Vinaigrette en Verse Gegrilde Sla Met Avocado zijn twee lekkere gerechten die je kunt bereiden met sla. Beide gerechten kun je gemakkelijk klaarmaken door de stappen in het bovenstaande artikel te volgen. Probeer deze twee heerlijke gerechten met sla eens uit en laat je overtuigen van de heerlijke smaken die sla heeft te bieden.

Plaats een reactie