Schar: koken, bakken en grillen van Schar

Schar is waarschijnlijk één van de meest veelzijdige ingrediënten die er zijn. Of je nu Schar wilt grillen, koken of bakken, het is altijd een goed idee om dit heerlijke ingrediënt in de keuken te gebruiken. In dit artikel gaan we in op de verschillende manieren waarop je met Schar lekkere maaltijden kunt klaarmaken.

Koken

Schar
 koken, bakken, grillen

Wanneer je Schar wilt koken heb je verschillende opties. Schar is een prachtig ingrediënt om toe te voegen aan soepen of stoofpotjes. Als je een soep maakt waarin je Schar wilt gebruiken, is het het beste om de groente eerst gaar te stomen. Dit vergt ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken. Vervolgens kun je de Schar toevoegen aan de andere ingrediënten in het gerecht. Als je een stoofschotel gaat maken, kun je de Schar toevoegen aan de andere ingrediënten van het gerecht en vervolgens alles samen 80-90 minuten aan de kook brengen totdat alle ingrediënten gaar zijn.

Voor een snelle maaltijd kun je ook Schar met wat kaas en zoete aardappel bakken. Dit zachte gerecht is eenvoudig te maken. Bak de Schar en de zoete aardappel in een ovenschotel gedurende 15 minuten. Voeg vervolgens wat geraspte kaas toe en zet nog 15-20 minuten terug in de oven totdat de kaas goudbruin en knapperig is.

Grillen

Het grillen van Schar is ook een heerlijke manier om de groente klaar te maken. Het beste is om de Schar te marineren in wat olijfolie, knoflook, oregano en citroensap. Voeg hier eventueel ook wat peper en zout naar smaak aan toe. Laat de Schar 1-2 uur marineren, of langer als je meer smaak wilt aan je gerecht. Gril de Schar totdat deze gaar is, dit duurt ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat je de Schar vaak omdraait, zodat je een mooie kleur en crunch krijgt.

Bakken

Bakken is een van de makkelijkste manieren om met Schar te koken. Perfect als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om de groente te stomen of te grillen. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en voeg de Schar toe. Bak de Schar 8-10 minuten tot deze gaar is. Voeg vervolgens wat knoflook en peper toe en roer goed. Bak nog een paar minuten en je hebt een perfecte bijgerecht of toevoeging aan een maaltijd.

Recept: Scharmet Kaas en Zoete Aardappel

Ingrediënten:

 • 4 porties Schar
 • 2 zoete aardappelen, in blokjes
 • 2 el olijfolie
 • 50 gram geraspte kaas
 • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Doe de schar en zoete aardappel in een ovenschaal en voeg de olijfolie, peper en zout toe.
 • Roer goed tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd.
 • Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.
 • Voeg de geraspte kaas toe en roer goed.
 • Zet nog 15-20 minuten in de oven of totdat de kaas goudbruin en knapperig is.

Schar is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Of je nu kookt, bakt of grilt, je kunt deze groente in vele verschillende recepten gebruiken. Volg bovenstaande tips om met Schar een lekker gerecht te maken en vergeet niet om eens het gerecht met Scharmet Kaas en Zoete Aardappel te proberen!

Plaats een reactie