Saucijzenbroodje is een kruidige, hartige vulling die is gemaakt met verschillende soorten saucijsjes. Het is een bijzonder populaire fingerfood in Nederland en wordt vaak gegeten met brood of als snack met zoete of zoute mosterd. Het is heerlijk en makkelijk om thuis te maken. Hieronder staan een paar tips van het koken, bakken en grillen van Saucijzenbroodje.
Koken
De traditionele manier om Saucijzenbroodje te bereiden is door het in kokend water te koken. Voeg wat zteedsel toe aan het kokende water om het een zoete smaak te geven. Hiervoor kun je vanille- of suikerstroop gebruiken. Laat de saucijsjes zo’n 10-12 minuten koken en gebruik vervolgens een sieve om het water uit het vuur te halen. Doe ze dan in een kom met koud water om het kookproces te stoppen.
Bakken
Voor Saucijzenbroodje kunnen we ook de oven gebruiken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel de saucijsjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en bak ze vervolgens in de oven voor 15-20 minuten. Als ze bruin kleuren laat je ze afkoelen en kun je ze vervolgens serveren.
Grillen
Om saucijsjes te grillen hebben we een barbecook of een koolgrill nodig. Doe wat kruiden en paprikapoeder in kleine kommetjes en meng vervolgens de saucijsjes erdoorheen. Leg de saucijsjes op de grill en bak/rooster ze aan beide kanten voor 5-7 minuten. De saucijsjes zijn klaar als ze heerlijk krokant zijn. Laat ze vervolgens even afkoelen en serveer.
Recept
Om lekker Saucijzenbroodje te maken hoef je maar een paar ingrediënten in huis te hebben. Hieronder staat een recept voor lekker Saucijzenbroodje:
Ingrediënten:
- 12 stuks saucijsjes
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels zure room
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 snufje zout en peper
- 1 komkommer, in stukjes gesneden
- 4 eetlepels sla, fijngehakt
- 2 sneetjes wit brood of krentenbrood
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de saucijsjes.
- Voeg de knoflook, paprikapoeder en zure room toe.
- Voeg vervolgens de honing, mosterd, zout en peper toe en meng dit goed.
- Voeg de komkommer en sla toe en roer dit goed door de saucijsjes.
- Snijd de sneetjes brood of krentenbrood in vier stukken en beleg deze met het saucijsjesmengsel.
- Leg de belegde broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de saucijsjes in de oven voor 15-20 minuten.
- Serveer het saucijzenbroodje met wat mosterd.
Saucijsjes zijn heerlijk, kruidig en hartig van smaak. Door het koken, bakken of grillen kan de smaak nog meer worden verrijkt. Het voordeel van het maken van Saucijzenbroodje is dat het snel en makkelijk te bereiden is en door kinderen ook nog eens lekker gevonden kan worden. Wil je een originele variatie? Probeer dan eens een variant met kaas of andere ingrediënten. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van een lekker saucijzenbroodje!