Rotini Pasta

Rotini pasta is een klassieke, gedraaide, dunne pasta die vaak wordt gebruikt in gerechten. Het is een populaire keuze voor het maken van salades, pasta maaltijden of gerechten met vlees of zeevruchten. Door zijn vorm wordt Rotini pasta vaak gekozen voor bijgerechten, maar je kunt er ook prachtige hoofdgerechten mee maken. Het is een betaalbare manier om een smakelijke maaltijd te maken en is ook gemakkelijk te koken of bakken.

Koken

Rotini pasta
 koken, bakken, grillen

Het koken van Rotini pasta is eenvoudig. Begin met het koken van de pasta in een grote pot met kokend water. Voeg wat zout toe aan het water om de smaak van de pasta te verbeteren. Kook de pasta 7-10 minuten of tot het gaar is. Giet daarna de pasta in een zeef om het overtollige water eruit te laten, en serveer direct.

Bakken

Je kunt Rotini pasta ook bakken om een smaakvolle ovenschotel of maaltijd te maken. Begin met het koken van de Rotini pasta zoals beschreven, maar kook het iets minder dan de aanbevolen tijd, zo’n 5-7 minuten. Voeg de pasta dan toe aan je ovenschaal samen met andere ingrediënten – vlees, zeevruchten, groenten, etc – en breng op smaak met wat zout en peper. Voeg eventueel wat kaas toe aan de ovenschaal. Bak vervolgens 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Gebruik vervolgens een grote lepel om de ovenschaal op te scheppen en direct te serveren.

Grillen

Rotini pasta is ook een perfecte keuze om te grillen. Begin door de Rotini pasta te koken zoals hierboven beschreven. Laat de pasta daarna afkoelen. Voeg dan de Rotini pasta toe aan een grote kom samen met andere ingrediënten – vlees, groenten, kaas, etc – en breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm vervolgens je barbecue of bakplaat op middelhoog vuur. Bestrijk een stuk folie met olijfolie en leg hier vervolgens de pasta op. Bak de pasta dan 8-10 minuten op de barbecue of bakplaat, of tot het gaar is. Serveer de Rotini pasta direct vanaf de barbecue of bakplaat.

Recept

Hieronder staat een lekker recept waar je gebruik kunt maken van Rotini pasta.

Rotini Pasta Salade

Ingrediënten:

 • 200 g Rotini pasta
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 100 g kleine zoete augurken, in stukjes
 • 15 olijven
 • 50 g kaas, geraspt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels oregano
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

 1. Kook de Rotini pasta zoals beschreven.
 2. Laat de Rotini pasta afkoelen.
 3. Meng de Rotini pasta met de paprika, augurken, olijven, kaas, olijfolie, oregano, zout en peper.
 4. Schep de pasta salade op een schaal en strooi er wat extra geraspte kaapse over.
 5. Serveer direct.

Plaats een reactie