Rondvis

Rondvis is een populaire vissoort die voornamelijk voorkomt in de Atlantische Oceaan. Deze soort wordt veel gevangen om te eten en voedsel te produceren. Rondvis heeft een milde, vlezige smaak en is een zeer veelzijdig ingrediënt dat je in allerlei gerechten kunt gebruiken. Of je nou kookt, bakt of grilt, er zijn tal van manieren waarop je Rondvis kunt klaarmaken voor een smakelijke maaltijd.

Hoe kun je Rondvis bereiden?

Rondvis
 koken, bakken, grillen

Er zijn vele manieren waarop je Rondvis kunt bereiden. Of je nu kookt, bakt of grilt, het is allemaal mogelijk om een heerlijke maaltijd te maken. Rondvis is een zacht, mals product dat in verschillende bereidingsmethoden standhoudt en niet te snel gaar wordt. Wanneer je Rondvis gaart, radiëren de vetten uit de vlokken en zorgen voor een smakelijke maaltijd.

Koken

Je kunt Rondvis heel gemakkelijk koken. Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie of boter toe. Bak de vis één tot twee minuten aan elke kant of totdat deze gaar is. Maak hierbij gebruik van middelhoge hitte om te voorkomen dat de vis aanbrandt. Je kunt de Vis ook koken in de oven. Rondvis kent een kooktijd van ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de grootte. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg de vis in een ovenschaal. Voeg wat kruiden olijfolie of citroensap toe en bedek met aluminiumfolie. Bak in een verwarmde oven gedurende 10-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

Bakken

Bakken is een andere manier om Rondvis te bereiden. Bakken gaat sneller dan koken en vereist geen langdurige kooktijden. Voeg bakolie of boter toe aan de pan en warm deze op middelhoge hitte. Bak de Rondvis circa drie minuten aan elke kant of totdat de vis gaar is. Vermijd het aanbranden en smelt de boter of olie regelmatig om hetzelfde resultaat te behouden. Tot slot kun je de vis bestrooien met wat kruiden naar keuze om de smaak te verrijken. Als je de vis te lang bakt, kunnen de vetten uit de vis verbranden en kan deze bitter van smaak worden.

Grillen

Grillen is een andere heerlijke manier om Rondvis te bereiden. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat de vis schoon is en bij voorkeur een uur van tevoren marineren in een marinade of olie. Verhit de grill en veeg de korrels schoon. Leg de vis rechts op de grill en laat doorbakken gedurende één tot twee minuten. Bedek de grill met de deksel en laat de vis aan beide kanten grillen totdat hij gaar is. Neem kleine stukjes voorzichtig van de grill en controleer of de interne temperatuur 65 graden Celsius bereikt heeft.

Een recept met Rondvis

Wil je zelf een lekker gerecht maken met Rondvis, dan is deze ovengebakken Rondvis met citroensaus het perfecte recept.

Benodigdheden voor ovengebakken Rondvis met citroensaus

 • Beenham: 2 stukken
 • Knoflook: 2 tenen
 • Rode chilipeper: 1 stuk
 • Citroen: 1 stuk
 • Koriander: 2 eetlepels
 • Rondvis (gedeeltelijk ontdooid): 2 stukken

Instructies voor ovengebakken Rondvis met citroensaus

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Pel en hak de look en chili fijn.
 3. Snijd de beenham in blokjes.
 4. Beboter een ovenschaal en leg hier de beenham blokjes in.
 5. Doe de look en chili erbij.
 6. Schil de citroen en verdeel het sap over de beenham en look.
 7. Bestrooi met de koriander.
 8. Leg de rondvis filé’s er bovenop en druk ze licht aan.
 9. Bak voor 20 minuten in de oven.
 10. Serveer met salade of andere groenten.

Met deze ovengebakken Rondvis met citroensaus maak je in een mum van tijd een heerlijk en gezond gerecht. De combinatie van de look, chili, citroen en koriander staat garant voor een smakelijke maaltijd.

Conclusie

Rondvis is een heerlijke vissoort met een milde, vlezige smaak. Je kunt deze soort op vele manieren bereiden, zoals koken, bakken of grillen. Bij elk van deze bereidingstechnieken dien je een temperatuur te vermijden die te hoog is, om te voorkomen dat de vis aanbrandt of verbrandt. Rondvis is een veelzijdig ingrediënt waarmee je smakelijke, gezonde gerechten maakt. Probeer ook eens de overheerlijke ovengebakken Rondvis met citroensaus uit!

Plaats een reactie