Rijstnoedels

Koken met Rijstnoedels

Rijstnoedels
 koken, bakken, grillen

Rijstnoedels zijn een populaire smaakmaker en een handige ingrediënt om in je keukenvoorraad aan te vullen. Omdat Rijstnoedels al klaar zijn en meestal niet meer gesneden of gekookt hoeven worden, kun je deze simpel en snel toevoegen aan je maaltijden.

Rijstnoedels kunnen op verschillende manieren worden bereid. Ze kunnen gekookt, gebakken, gefrituurd en in veel gevallen ook gegrild worden. Het is ook mogelijk om de Rijstnoedels in combinatie met andere ingrediënten te gebruiken om een lekker en gezond gerecht te maken. Hieronder staan wat algemene kookrichtlijnen voor het klaarmaken van Rijstnoedels, zoals bakken en grillen.

Bakken met Rijstnoedels

Bij het bakken is het belangrijk om de juiste hoeveelheid Rijstnoedels in de pan te doen om te voorkomen dat deze aanbranden. Rijstnoedels kunnen meestal gebakken worden aan een lage tot gematigde temperatuur, afhankelijk van het type Rijstnoedels dat je gaat gebruiken.Het duurt meestal ongeveer 15 minuten voordat Rijstnoedels helemaal gaar zijn.

Om de Rijstnoedels op de juiste manier klaar te maken, moeten deze in een pan in een kleine hoeveelheid olie of boter gebakken worden. Bak de Rijstnoedels aan beide kanten goed gaar, voeg dan alle andere ingrediënten toe. Breng aan het einde de smaak aan met zout en peper en verdeel de Rijstnoedels over de borden.

Grillen met Rijstnoedels

Om de Rijstnoedels op de juiste manier te grillen, moet je ze eerst goed koken. Breng een pan met water aan de kook, voeg daar dan de Rijstnoedels aan toe en laat deze ongeveer 5 tot 10 minuten koken. Kook de Rijstnoedels gedurende deze tijd goed gaar.

Vervolgens kun je de Rijstnoedels op de grill plaatsen. Bij het grillen kan het nodig zijn om de Rijstnoedels enige tijd in wat olie te bakken voordat ze op de grill worden gelegd. Gebruik daarvoor een lage tot gematigde temperatuur, afhankelijk van het type Rijstnoedels dat je gaat gebruiken. Gril de Rijstnoedels aan beide kanten goed, voeg dan alle andere ingrediënten toe en breng aan het einde de smaak aan met wat zout en peper. Als de Rijstnoedels bijna gaar zijn kun je ze bestrooien met wat kruiden naar keuze.

Recept met Rijstnoedels

Een lekker recept om te maken met Rijstnoedels is kruidige Thaise Rijstnoedels met Prawns. Dit recept is gemakkelijk te bereiden en neemt ongeveer 30-60 minuten in beslag om te maken. Hieronder staan de benodigde ingrediënten en de bereidingsinstructies.

Ingrediënten:

• 250 gram mager rundvlees of gebakken prawns
• 250 gram Thaise Rijstnoedels
• 3 eetlepels olie
• 1 teentje knoflook
• 2 theelepels gember
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 eetlepel sesamolie
• 1/4 kopje gesneden sjalotten
• 1/4 kopje gesneden bosui
• 1/4 kopje tomaatblokjes
• 2 eetlepels bruine suiker
• 1 eetlepel gemalen koriander
• 1/2 theelepel gemalen chili peper
• Wat fijngehakte rode pepers (optioneel)
• Zout en peper naar smaak

Bereidingsinstructies:

1. Kook de Rijstnoedels volgens de verpakking en laat het daarna afkoelen.
2. Bak het vlees of de prawns met wat olie en kruid het met zout en peper. Bak deze tot het gaar is en zet het vervolgens opzij.
3. Verwarm de olie in een wok of grote pan en fruit de knoflook, gember en sjalotten 2 minuten aan.
4. Voeg de bosui, tomaatblokjes, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, gemalen koriander, chilipeper en rode pepers toe en roer alles goed door. Bak het geheel nog 1-2 minuten.
5. Voeg nu de Rijstnoedels toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het geheel op een lage temperatuur staan en roer het af en toe door.
6. Voeg uiteindelijk het vlees of de prawns toe en roer alles goed door elkaar. Breng de smaak aan met zout en peper en roer nogmaals goed door elkaar.
7. Verdeel de Thaise Rijstnoedels met vlees of prawns over de borden en serveer het warm.

Met deze gids voor het koken, bakken en grillen van Rijstnoedels kun je gemakkelijk een lekker en gezond gerecht met Rijstnoedels op tafel zetten. Uitproberen!

Plaats een reactie