Rijstkorrels: lekker, gezond en veelzijdig

Rijstkorrels, ook wel ‘rice flakes’ of ‘rice couscous’ genoemd, is een eenvoudig, veelzijdig en gezond product dat heerlijke gerechten kan opleveren. Rijstkorrels worden gemaakt van parboiled-rijst, gemalen rijstmeel of gekookte rijst die wordt vermalen tot platte korrels. Rijstkorrels zijn voedzaam en licht verteerbaar. Ze bevatten betrekkelijk weinig vetten en geen cholesterol. Ze zijn zeer geschikt voor mensen met een gluten-allergie en mensen die willen afvallen.

Koken met Rijstkorrels

Rijstkorrels
 koken, bakken, grillen

Rijstkorrels koken is een eenvoudige bezigheid. Er zijn verschillende manieren waarop u Rijstkorrels kunt koken. De meest voorkomende manier is door Rijstkorrels in water koken. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de Rijstkorrels toe. Laat het water zachtjes koken totdat alle water is opgenomen en de Rijstkorrels zacht zijn. Afhankelijk van de kookduur duurt het koken van Rijstkorrels ongeveer 10-15 minuten. U kunt het koken van Rijstkorrels ook versnellen door de kooktijd te verminderen tot ongeveer 5-7 minuten.

Andere manieren om te koken met Rijstkorrels zijn door het maken van een verwarmde salade. U kunt een verwarmde salade maken door gekookte en afgekoelde Rijstkorrels te mengen met een gekozen selectie van groenten, sla en andere ingrediënten. Vervolgens voegt u een olie of vinaigrette toe en mengt u de ingrediënten goed. U kunt de salade warm, lauwwarm of koud serveren.

Plaats een reactie