Rigatoni pasta

Pasta is al decennialang een populair gerecht voor zowel kinderen als volwassenen. Rigatoni pasta is een type pasta dat opvalt door zijn grotere dikte en grotere vorm. Het is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in verschillende gerechten, hetzij als hoofd- of bijgerecht. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je met Rigatoni pasta een lekker gerecht kunt klaarmaken.

Koken, Bakken en Grillen

Rigatoni pasta
 koken, bakken, grillen

Rigatoni pasta is een uitstekend ingrediënt om te koken, bakken of grillen. Je kunt bijvoorbeeld een salade maken met het ingrediënt. Ook kun je het gebruiken om een pesto of pasta-schotel mee te bereiden. Hieronder hebben we een paar ideeën voor gerechten waar je mee aan de slag kunt.

Kooktijden

Als je Rigatoni pasta wilt koken heb je ongeveer 10-12 minuten nodig om het al dente te krijgen. Als je het gaat stomen heb je ongeveer 7-8 minuten nodig. Belangrijk is om de kooktijd goed in de gaten te houden met de Rigatoni pasta, zodat deze niet te zacht wordt.

Baktijden

Als je Rigatoni pasta wilt bakken heb je ongeveer 20 minuten nodig. Zorg ervoor dat je voldoende zout en olie toevoegt aan het water waarin je de pasta kookt. Nadat je de Rigatoni pasta al dente hebt gekookt moet je het afgieten. Voeg vervolgens wat olie toe aan de Rigatoni pasta en maak het gerecht compleet.

Grilltijden

Als je Rigatoni pasta op de grill aan het maken bent, heb je ongeveer 10 minuten nodig. Zorg er voor dat de pasta al dente gekookt is, voordat je besluit om het te grillen. Voeg vervolgens wat olie en kruiden toe aan de Rigatoni pasta en laat het garen op de grill. Als je wilt kun je het gerecht ook afmaken met wat kaas.

Recept voor Rigatoni Pasta met Spek en Courgette

Voor deze heerlijke pasta-schotel heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 gram Rigatoni pasta
  • 150 gram gerookt spek in blokjes
  • 2 courgettes in plakjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • Olijfolie naar smaak
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Peper naar smaak

Bereiding

1. Kook de Rigatoni pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af en zet het apart.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het spek toe. Bak het spek goudbruin en voeg vervolgens de courgettes toe. Bak de courgettes ongeveer 5 minuten, voeg de knoflook en peper toe en bak nog even door.

3. Voeg vervolgens de Rigatoni pasta toe aan de pan en blijf omscheppen tot de pasta de courgette heeft gecoat. Voeg als laatste de kaas toe en laat de schotel nog even warm worden.

4. Serveer de Rigatoni pasta met spek en courgette direct.

Samenvatting

Rigatoni pasta is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in verschillende gerechten. Je kunt het zowel koken, bakken als grillen. Als je het wilt koken heb je ongeveer 10-12 minuten nodig. Als je het gaat bakken heb je ongeveer 20 minuten nodig. Als je het gaat grillen heb je ongeveer 10 minuten nodig.

In dit artikel hebben we een recept met Rigatoni pasta gedeeld dat je met spek en courgette kunt maken. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en je maakt het in ongeveer 30 minuten klaar. We hopen dat je je aangetrokken voelt om met Rigatoni pasta aan de slag te gaan en smakelijk eten!

Plaats een reactie