Reerug is een lekkere manier om je gerechten een nieuwe, onverwachte smaak te geven. Reerug is een natuurlijk product dat puur uit ree en geit wordt vervaardigd. Het vlees wordt op traditionele wijze verwerkt en is heerlijk als topping of vulling van gerechten. Reerug heeft een zacht vleessmaak en is tevens te gebruiken in de bereiding van sauzen, op toast, in salades en omeletten.
Koken met Reerug
Je kunt Reerug bereiden op verschillende manieren: het koken, bakken of grillen van Reerug. Als je Reerug kookt, voeg je het product toe aan gerechten, zoals chili con carne, die je doorgaans minimaal 20 minuten laat koken. Het is belangrijk dat je de Reerug goed klaar maakt voor het koken, door het (indien mogelijk) even te marineren met olijfolie, knoflook, paprika en andere kruiden en specerijen. Vervolgens kun je Reerug toevoegen aan je favoriete gerechten en het klaarmaken volgens de vermelde kooktijd in de recepten.
Bakken met Reerug
Als je Reerug gaat bakken, kun je het vlees bijvoorbeeld marinaderen in boter, knoflook, paprika en andere kruiden en specerijen. Laat vervolgens het vlees voorzichtig garen in een pan met olijfolie en voeg hier wat water of bouillon aan toe. Bak de Reerug op laag vuur gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten. Voor de beste smaak kun je het vlees gaar laten worden, maar zorg ervoor dat het niet droog wordt. Serveer hierna lekker met een salade of gebakken aardappeltjes.
Grillen met Reerug
Reerug is heerlijk als het gegrild wordt. Marinadeer het product eerst in olijfolie, knoflook, paprika en andere kruiden en specerijen. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en plaats de Reerug hierin. Omdat het vlees eerder mals en zacht is, is het raadzaam om de grilltijd zo kort mogelijk te houden. draai het vlees halverwege om en laat de Reerug ongeveer 4-5 minuten garen aan elke kant. Neem vervolgens het vlees van de grillpan als het gaar is en serveer het met een salade of gegrilde groenten.
Recept met Reerug
Om je te helpen heerlijk te genieten van Reerug, hebben we hieronder een recept voor gebakken Reerug met knoflookpasta voor je bedacht. Dit heerlijke gerecht is gemakkelijk te bereiden en kost slechts een paar minuten griltijd.
Ingrediënten:
- 300 g Reerug
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- Vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1/2 el zout
- Voor de knoflookpasta:
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 el zout
Bereidingswijze:
- Marineer de Reerug eerst in olijfolie, gehakte knoflook, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en peterselie. Laat het vlees 15 minuten staan om de smaken goed te laten intrekken.
- Verwarm een grillpan en bak het Reerug hierin gedurende 4-5 minuten aan elke kant. Draai het vlees om en laat de Reerug 8-10 minuten garen, afhankelijk van de dikte van het vlees. Breng het vlees op smaak met zout.
- Voeg terwijl je het Reerug bakt, knoflook, olijfolie, zout en versgemalen peper toe. Kook het een paar minuten en mix het dan tot je een pasta krijgt.
- Serveer het gebakken Reerug met het knoflooksausje.
Conclusie
Reerug is een lekker product dat een fantastische smaaksensatie kan geven aan ieder gerecht. Het is verkrijgbaar in verschillende supermarkten en kun je koken, bakken of grillen als vlees erbij serveren. Bovenstaand recept bevat een zeer eenvoudige manier om Reerug te bereiden, waardoor je er veel smaak mee kunt toevoegen aan je favoriete gerechten.