Redfish

Redfish is een lekker, ‘vette’ vis en is een populaire keuze om mee te koken of te bakken. Door zijn dikke, zachte en vette vlies heb je veel mogelijkheden met Redfish. Redfish smaakt lekker zacht, subtiel en is eenvoudig te combineren met meerdere smaken. Dat maakt de vis tot een uitstekende optie als hoofdgerecht tijdens een diner.

Koken van Redfish

Redfish
 koken, bakken, grillen

Redfish is perfect om te koken in een koude oven of onder de grill. Kooktijden liggen meestal tussen de 10 en 15 minuten afhankelijk van de grootte van de filet. Als je het optilt en wrijft met je vingers, moet je jezelf kunnen helpen de juiste frequentie te bepalen. Het vlees moet knapperig aan de bovenkant zijn en het vochtige buitenste vlies moet half gepureerd zijn om optimaal resultaat te hebben.

Controleer met een thermometer of de kern van de vis boven 74-75° Celsius is, zodat je zeker weet dat de vis goed en hygiënisch gekookt is. Als je de filet iets langer dan 15 minuten gaat koken, krijg je een wat drogere textuur.

Bakken van Redfish

Redfish is verrassend goed te bakken. Bij het bakken komt meer van de smaak en het aroma van de vis naar voren. De baktijd is veel langer dan de kooktijd omdat de temperatuur lager is, meestal tussen de 20 en 25 minuten. Controleer onderweg regelmatig met een roomthermometer of de vis goed gaar is.

De beste manier om Redfish te bakken is met een kruidige coating. Meng kruiden die je lekker vindt met wat olijfolie en bedek de vis hiermee. Je kunt een combinatie van kruiden kiezen zoals basilicum, knoflookpoeder, komijn en peterselie. Of je kunt de basiskruiden nemen als zout, peper, gemalen koriander en gedroogde chili vlokken. Voeg nu wat paneermeel toe om aan de filet te kleven.

Grillen van Redfish

Redfish is ook ideaal om te grillen. Net zoals bij het bereiden in de oven of in de pan, moet je het grillen doen op medium vuur. Zet de grill dicht en plan 15-20 minuten in de gaten.

Als embedding om de vis extra smaak te geven, kun je het beste maïsbrood gebruiken. Deze kan je gedurende het grillen aan beide kanten direct op de filet leggen. Door de grilldruk smelt de maïskorrels licht en verspreiden de smaken in de vis, wat heerlijk smaakt.

Recept voor Redfish

Je kunt Redfish op veel manieren klaarmaken. Hier volgt een recept als je wat extra tijd hebt.

Grilled Redfish met Mango Salsa

Ingrediënten:

 • 4 Redfish filets (platvis)
 • 4 theelepels olijfolie
 • 2 eetlepels koriander
 • 2 eetlepels knoflookpoeder
 • 1 theelepel gemalen chili
 • 125 ml kwark
 • 1/2 mango
 • 2 lente-uitjes
 • 1 tomatenblokje
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
 2. Meng in een kom de olie, koriander, knoflookpoeder en chili.
 3. Besmeer de Redfish filets met de kruidenmix.
 4. Grill de Redfish filets gedurende 15-20 minuten. Controleer met een kookthermometer of de kern een temperature van 75° Celsius of hoger heeft.
 5. Meng de kwark met de mango, lente-ui, tomaat en wat zout en peper.
 6. Serveer de gegrilde Redfish filets met de mango salsa.

Conclusie

Redfish is een lekkere vuile vis. Pingeltje, zoals het ook wel wordt genoemd, is perfect voor koken, bakken of grillen. Redfish smaakt zacht en is heerlijk met vele smaken te combineren. De vis krijgt al zijn smaken door een combinatie van kruidenolie, maïskorrels of mango Salsa.

Reken op een kooktijd van 10-15 minuten als je gaat koken, bakken duurt langer (20-25 minuten) en grillen maximaal 20 minuten. Controleer gedurende de bereiding met een thermometer of de vis al gaar is. Breng je Redfish op tafel met een lekkere saus uit mango, lente-ui en tomaat en maak van je diner een onvergetelijk moment.

Plaats een reactie