Rauwe ham

Rauwe ham is een heerlijk veelzijdig gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Of het nou gaat om koken, bakken of grillen, Rauwe ham behoort tot één van de meest veelzijdige en smakelijke vleessoorten. Er zijn veel verschillende soorten Rauwe ham verkrijgbaar waaronder sommige die al gekruid zijn. Of u nu kiest voor de gerookte of ongerookte variant, Rauwe ham kan altijd een heerlijke maaltijd opleveren.

Koken

Rauwe ham
 koken, bakken, grillen

Koken is misschien wel de meest populaire manier om Rauwe ham te bereiden. Als u bijvoorbeeld een heerlijke karbonade met Rauwe ham maakt, dan kost het maar 10-15 minuten om de gerecht klaar te maken. Begin met het snijden van de Rauwe ham in kleine blokjes. Doe dan een klontje boter in een pan en laat het smelten. Voeg dan de Rauwe ham toe in de pan en bak deze totdat de ham gaar is. Voeg dan wat gehakte ui, knoflook en verse kruiden toe voor extra smaak. Nu kunt u de karbonade verder afmaken door het toevoegen van een klein scheutje witte wijn en 2 eetlepels tomatenpuree. Laat dit alles een paar minuten zachtjes pruttelen. Als laatste kunt u wat verse bladspinazie toevoegen. Laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de spinazie zacht wordt. Wanneer alle ingrediënten gaar zijn, is het gerecht klaar om te serveren.

Bakken

U kunt Rauwe ham ook makkelijk en lekker bakken. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig een heerlijk ontbijt maken met Rauwe ham. Snijd de ham in kleine stukjes en leg deze in een ovenschotel. Voeg dan wat gehakte ui, knoflook, paprika, olijven en tomaat toe aan de schotel en meng alles goed. Knijp dan een halve citroen uit over de schotel en bestrooi deze dan met wat peper en zout. Bak de schotel vervolgens 20 minuten in de oven op 200 graden. Wanneer de ham gaar is, is het ontbijt klaar om te eten.

Grillen

Grillen is een van de meest populaire manieren om Rauwe ham te bereiden. Rauwe ham is perfect om te grillen, want het heeft een sterke aanpassingsvermogen wat betreft smaken. U kunt bijvoorbeeld heerlijke gegrilde Rauwe hamburgers maken. Begin door 2 plakjes Rauwe ham in een kom te leggen. Voeg dan wat gesnipperde ui en knoflook toe aan de kom. Voeg dan wat eieren toe aan de kom en roer dit samen tot een plakkerig geheel. Snijd dan een grote aardappel in plakjes en leg de plakjes in een grote koekenpan met olijfolie. Bak de aardappel plakjes aan beide zijden goudbruin. Voeg de aardappelplakjes toe aan de kom met Rauwe ham en roer dit alles goed door elkaar. Vervolgens kunt u de Rauwe hamburgers in de koekenpan bakken, 10 minuten aan elke kant. De burgertjes zijn klaar om te worden geserveerd als ze goudbruin zijn.

Conclusie

Rauwe ham is een heerlijke veelzijdige vleessoort die eenvoudig te bereiden is. Of u het nou kookt, bakt of grilt, Rauwe ham kan altijd een heerlijke maaltijd opleveren. Probeer een van de bovenstaande recepten en ervaar zelf hoe lekker Rauwe ham kan zijn!

Plaats een reactie