Ramen noedels

Ramen noedels zijn een Aziatisch product gemaakt van tarwebloem en zout. Ze worden vaak gebruikt als de hoofdingrediënt in allerlei soorten Aziatische gerechten zoals ramen-soep. Ramen noedels zijn gemakkelijk en snel klaar te maken, maar je kunt ze ook heel gemakkelijk op smaak brengen met bijvoorbeeld kruiden, sauzen en andere ingrediënten. In dit artikel willen we je laten zien hoe je met Rams noedels een lekker gerecht kunt klaarmaken.

Koken met Ramen noedels

Ramen noedels
 koken, bakken, grillen

Ramen noedels zijn snel klaar te maken. Ze worden meestal gebruikt in ramen-soep, maar je kunt ze ook als bijgerecht of hoofdgerecht serveren. Om Ramen noedels te maken, hoef je alleen maar de noedels in kokend water te koken tot ze aangenaam zacht zijn. Dit duurt meestal 3-5 minuten, afhankelijk van de grootte van de noedels. Voeg daarna wat kruiden, sauzen en andere ingrediënten toe voor smaak.

Bakken met Ramen noedels

Je kunt ook Ramen noedels gebruiken bij het bakken. Begin door de noedels te koken volgens de instructies op de verpakking. Voeg daarna wat extra ingrediënten toe zoals ui, knoflook, groente, saus of andere kruiden (afhankelijk van wat je maakt). Daarna het mengsel in een ovenschotel doen, bestrijken met wat olijfolie en afdekken met aluminiumfolie. Bak dan 20-30 minuten op 180 graden Celsius.

Grillen met Ramen noedels

Je kunt Ramen noedels ook heel gemakkelijk op de barbecue of hete plancha gebruiken. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en voeg dan verschillende ingrediënten aan het mengsel toe zoals: gesneden ui, knoflook, paprika en andere groenten. Verdeel de noedels dan over de grillplaat en roer ze gedurende 5-10 minuten regelmatig om. Als het gerecht klaar is, kun je het serveren met wat extra kruiden en sauzen die je kunt toevoegen volgens je eigen smaak.

Ramen noedels met spinazie en krabsticks

Dit is een lekker recept waarin je Ramen noedels kunt gebruiken voor een lunch of diner. Voeg eerst wat olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de krabsticks toe en roer alles goed door. Voeg daarna de Ramen noedels toe en breng het geheel op smaak met wat sojasaus, sesamolie, chili flakes of andere kruiden naar smaak. Je kunt de noedels warm of koud eten. Eet smakelijk!

Plaats een reactie