Raddichio

Raddichio is een type kropsla dat steeds populairder wordt. Het heeft smaakvolle bladeren, ideaal om te koken, bakken of grillen. Er zijn vele verschillende manieren om Raddichio te maken, zodat het een goede aanvulling is op je menu. Je kunt Raddichio bijvoorbeeld als een eenvoudige side dish bereiden, of je kunt het koken en bakken, of er zelfs een salade of soep van maken.

De kenmerken

Raddichio
 koken, bakken, grillen

Raddichio heeft een licht zoete smaak die licht bittere tinten heeft. De bladeren van Raddichio zijn dik, maar dun genoeg om als velgkragen te worden gebruikt, wat de smaak verbetert. De kleur van de bladeren van Raddichio varieert van diepgeel tot paarsachtig. De bladeren hebben ook een mooie, lichte groene schakering. De textuur van de bladeren is dunner rond de randen, wat Raddichio perfect maakt om te grillen.

Kook- en bakmethoden

Raddichio is zo veelzijdig dat je het op verschillende manieren kunt bereiden. Allereerst kun je Raddichio gebruiken als een eenvoudige side dish. Hiervoor moet je de bladeren kort garen in kokend water. Gebruik ongeveer een kopje Raddichiooranje per kop water. Voeg naar smaak wat knoflook of gehakte ui toe aan het water. Kook de Raddichio gedurende 6-8 minuten. Voeg een klein beetje olie toe, gekruid naar smaak en voeg vervolgens de Raddichio toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het nog 5 minuten koken. Serveer het als een zijgerecht.

Voor een andere smaak kun je Raddichio ook bakken. Om dit te doen, moet je de stelen en bladeren van de Raddichio in dunne ringen snijden. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan een pan en voeg hier de snijdbare Raddichio toe. Bak de Raddichio gedurende 10-15 minuten totdat het knapperig is. Voeg kruiden zoals basilicum, rozemarijn of peper naar smaak toe. Serveer warm als een zijgerecht.

Je kunt Raddichio ook gebruiken om salades te bereiden. Hiervoor kun je de bladeren kort laten garen en voeg wat ui, tomaat en komkommer toe voor extra smaak. Maak een dressing van olijfolie en balsamicoazijn en voeg het aan de salade toe voordat je hem serveert.

Je kunt ook een soep maken van Raddichio door de bladeren in de soepbouillon te koken en vervolgens allerlei ingrediënten toe te voegen. Voeg wat groenten toe, zoals wortelen, ui en knoflook, en voeg vervolgens kipbouillon toe. Kook de stukken kip in de bouillon voordat je de overige ingrediënten gaat toevoegen. Kook de soep gedurende 10–15 minuten, voeg dan de Raddichio toe en laat het nog eens 10–15 minuten koken voordat je de soep serveert.

Een recept met Raddichio

Je kunt ook Raddichio grillen voor een lekkere maaltijd. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • 500g Raddichio in kwarten gesneden.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • Kruiden naar smaak (zoals zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en oregano).

Verhit de grillpan en voeg de olijfolie toe. Roer de gesneden Raddichio door de olijfolie en voeg de kruiden toe. Laat het geheel op hoog vuur 3-5 minuten bakken, roer af en toe. Leg de Raddichio op de grillpan en bak gedurende 5-10 minuten totdat de bladeren een krokant goudbruin worden. Serveer direct als een warme bijgerecht.

Conclusie

Raddichio is een smaakvolle kropsla die je op verschillende manieren kunt maken. Je kunt het gebruiken als een eenvoudige side dish, het koken, bakken of zelfs als onderdeel van een salade of soep. Experimenteer met de ingrediënten en kruiden voor meer smaak. Vergeet niet de Raddichio eerst goed te koken, het bakken of grillen om zo het meeste uit Raddichio te halen.

Plaats een reactie