Quail: Koken, Bakken en Grillen

Quail is een vogel die vaak als luxe en delicatesse wordt gezien. Er zijn verschillende manieren om quail te koken, bakken en grillen. Quail is kleiner dan andere vogels zoals kippen, waardoor het moeilijker is om de juiste kook-, bak- en grilltijden te bepalen. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over het koken, bakken en grillen van quail.

Quail Koken: Kooktijden en Tips

Quail
 koken, bakken, grillen

Voor het koken van quail heb je niet veel tijd nodig. Quail heeft een korte kooktijd, waardoor het makkelijk en snel klaar is. Voor het koken van quail gaat je eerst de quail schoonmaken. Kook quail vaak ongeveer tien minuten in gezouten water totdat het zacht is. Als het er niet zacht uitziet, kun je het nog een aantal minuten langer koken, maar pas op dat het niet te gaar wordt. Quail wordt het lekkerst als het geserveerd wordt met een saus of marinade, dus vergeet dat niet als je het gaat bereiden.

Quail Bakken: Baktijden en Tips

Bakken is een geschikte manier om quail te bereiden. Quail kan gebakken worden in een oven of in een koekenpan. Quail bak je meestal ongeveer 20-30 minuten in de oven, totdat het zacht is. Als je quail in een koekenpan bereidt, kun je de baktijd halveren. Voordat je de quail gaat bakken, moet je de quail bestrooien met een klein beetje zout. Dit zorgt ervoor dat het gebakken vlees lekkerder smaakt. Als je quail gaat bakken, kun je er ook wat groenten bij bereiden, zoals paprika, tomaat, knoflook of bieslook.

Quail Grillen: Grilltijden en Tips

Quail is ook erg lekker als het gegrild wordt. Quail grill je op een medium temperatuur, zo’n 180-200 graden Celsius, gedurende ongeveer 12-20 minuten. Let op dat je de temperatuur van de grill in de gaten houdt en dat je veel olie toevoegt om aanbranden te voorkomen. Ook is het belangrijk dat je de quail goed omdraait tijdens het grillen, zodat het gaar en mals wordt. Quail wordt het lekkerst geserveerd als je een marinade of saus maakt. Hiermee kun je de quail verrijken met smaak.

Recept voor Quail met Quinoa Salad

Je kunt quail op verschillende manieren klaarmaken. Dit recept is een gerecht met quinoa salade en gegrilde quail. Het is een lekkere, gezonde en gemakkelijke maaltijd die je in een paar simpele stappen kunt maken.

Benodigdheden:

 • 4 quails
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels balsamico azijn
 • 1 ui, gehakt
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 50 gram quinoa
 • Een handje peterselie, gehakt
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • Zout en peper naar smaak

Instructies:

 1. Meng de olijfolie, balsamico azijn en knoflook en laat de quail hierin marineren.
 2. Verwarm de grill met een medium temperatuur en grill de quail ongeveer 12-15 minuten, of tot het gaar is.
 3. Kook de quinoa gedurende 15 minuten in gezouten water.
 4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui een paar minuten, voeg dan de knoflook toe en fruit nog enkele minuten.
 5. Doe de quinoa in de pan en voeg de peterselie, citroensap, komijn, zout en peper toe. Roer goed om.
 6. Serveer de quail met de quinoasalade.

Quail is een heerlijk en vers delicatesse dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Of je nu voor koken, bakken of grillen kiest, met quail kun je altijd een lekkere maaltijd maken. Gebruik de tips en recepten in dit artikel om je quail heerlijk klaar te maken.

Plaats een reactie