Koken, Bakken en Grillen van Purple sprouting broccoli

Meerdere jaren geleden was Purple sprouting broccoli nog een hele exotische groente, maar tegenwoordig kom je deze groente steeds meer in de supermarkt tegen. Met deze groente bereid je eenvoudig een heerlijk gerecht. Het beste van alles is dat je het veelzijdig kunt bereiden: als je de Purple sprouting broccoli kookt, bakt of grilt, het resultaat zal altijd verleidelijk zijn.

Koken van Purple sprouting broccoli

Purple sprouting broccoli
 koken, bakken, grillen

Purple sprouting broccoli is een veelzijdige groente waar je talloze gerechten mee kunt maken. Wanneer je de groente gaat koken, heb je maar enkele minuten nodig voor een perfect resultaat. Voordat je de Purple sprouting broccoli gaat koken, moet je deze schoonmaken. Verwijder onkruid en beschadigde stelen. Om het koken van Purple sprouting broccoli nog gemakkelijker te maken, kun je de stelen van de broccoli verdubbelen en de broccoli in plukjes hakken.

Kook de groente in volle aromatische bouillon met zout en peper. Dit is het kruidenmengsel waarmee je de Purple sprouting broccoli heerlijk aromatisch maakt. Een kooktip is om een kopje water toe te voegen, zodat de groente zacht en knapperig wordt. Laat de groente 4-5 minuten koken, het resultaat is een heerlijke, krokante en lekkere Purple sprouting broccoli.

Bakken van Purple sprouting broccoli

Om Purple sprouting broccoli voor te bereiden om te bakken, moet je de stelen schoonmaken en verdubbelen. Snijd vervolgens de dunne stelen in kleine stukjes en de grotere stelen in plakjes, zodat de kale stelen dezelfde bereidingstijd krijgen. Voeg gehakte knoflook en verse kruiden naar smaak toe. Doe wat olijfolie op een bakplaat en bak de broccoli gerust 7-8 minuten op kamertemperatuur. Voeg als laatste een eetlepel citroensap toe aan de bakplaat, voor extra smaak. Laat de bakplaat daarna afkoelen voor de volgende stap in het bereidingsproces.

Grillen van Purple sprouting broccoli

Voor het grillen van Purple sprouting broccoli moet je eerst de groente schoonmaken. Snijd vervolgens de stelen in dunne plakjes. Voeg vervolgens olijfolie, zout en peper toe aan de Purple sprouting broccoli, zodat de groente juist gekruid wordt.

Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur. Voeg de broccoli toe aan de grill en laat de broccoli 4-5 minuten garen. Draai regelmatig om, zodat alle kanten egaal worden gebakken. Het resultaat is een heerlijk gebraad broodje Purple sprouting broccoli dat sla en dressing heerlijk smaakt.

Een recept voor pasta met Purple sprouting broccoli

Een ideale manier om Purple sprouting broccoli te gebruiken is in een heerlijke pasta. Het is een gezonde maaltijd, die zowel in de zomer als in de winter kan worden bereid. Dit recept voor pasta met Purple sprouting broccoli is een geweldig basisrecept en vult bovendien je koelkast met lekkers.

Ingrediënten:

 • 500 gram Purple sprouting broccoli
 • 2 tenen knoflook
 • 125 ml olijfolie
 • 150 gram kleine pasta zoals fusilli of casarecce
 • 30 gram verse peterselie, gehakt
 • 50 gram amandelen, gehakt
 • Semi-gedroogde tomaat, fijngehakt
 • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
 2. Was de Purple sprouting broccoli en snijd de stelen schoon en pluk de bloemknoppen.
 3. Leg de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat en voeg knoflook, olijfolie, zout en peper toe.
 4. Bak de broccoli in de oven gedurende 15-20 minuten, rooster af en toe.
 5. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Meng de broccoli en pasta in een kom.
 7. Schep de kom op een bord en voeg gehakte peterselie, amandelen en tomaat toe.
 8. Bestrooi de pasta met wat verse peterselie en serveer.

Om het recept af te maken, serveer je de pasta met wat extra olijfolie of een scheutje citroensap. Geniet van je heerlijke pasta met Purple sprouting broccoli!

Plaats een reactie