Pulletje

Pulletje is een malse, succulente vleeskeuze die vaak in recepten wordt gebruikt. Het wordt meestal geopend van de bovenste rib, maar kan ook gehakt worden. De vele soorten en beste vleeskeuzes voor Pulletje zorgen ervoor dat het een ideale keuze is voor veel gerechten. Doordat het erg mals is, is het een goed idee om Pulletje eerst te koken en vervolgens te bakken of te grillen.

Koken van Pulletje

Pulletje
 koken, bakken, grillen

Om Pulletje goed te kunnen koken, is het belangrijk om de juiste kooktijd te kiezen. Dit hangt grotendeels af van de dikte van het Pulletje en de variatie van het vlees. Een dun stuk Pulletje kookt sneller dan een dik stuk en mag meestal ongeveer 10 minuten in de pan worden gezet. Voor een dikker stuk wordt ongeveer 15-20 minuten aangeraden, afhankelijk van hoe gaar je het wil hebben.

Om Pulletje te koken in een pan, verwarm je eerst wat olie of boter in een grote koekenpan. Plaats daarna het Pulletje erin en bak het aan alle kanten aan op een middelhoog vuur, gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de juiste hoeveelheid water toe en zet het vuur lager. Wanneer het water kookt, laat je het Pulletje nog 10-20 minuten koken, afhankelijk van hoe gaar je het wil hebben. Giet na het koken alle overgebleven vloeistoffen eruit en laat vervolgens het Pulletje afkoelen voor je het gaat grillen of bakken.

Bakken van Pulletje

Bakken is een zeer goede manier om het beste uit het Pulletje te halen, omdat het de meest malse en interessante manier is om het vlees te bereiden. Voor het bakken moet je de temperatuur van de oven aanpassen naar ongeveer 200 graden Celsius. Verwarm vervolgens wat olie of boter in een koekenpan en bak het Pulletje aan alle kanten aan.

Leg het Pulletje vervolgens voorzichtig in de oven en leg er een paar eetlepels vers gesneden knoflook bij. Bak het vlees dan ongeveer 25-30 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van het Pulletje. Houd er rekening mee dat wanneer je het Pulletje in een pan bakt, de baktijd iets langer zal zijn dan wanneer je het in de oven zou bakken.

Grillen van Pulletje

Grillen is een andere populaire manier om Pulletje te bereiden. Om het beste uit het vlees te halen, moet je voor het begin het Pulletje warm maken. Dit doe je door een stuk boter of olie in een koekenpan te verwarmen en het Pulletje erin te bakken gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Als je het vlees aanmeldt, laat je het afkoelen en plaats je het dan op de grill. Leg het op ongeveer een halve centimeter van elkaar en grill het gedurende ongeveer 8 minuten onder de deksel. Negen minuten is het limiet, omdat Pulletje erg mals is. Opmerkingen: gaar warmte wordt aanbevolen.

Als dinnerrecept, kun je een makkelijk gerecht maken. Meng één kop uien, twee kopjes gesneden paprika, twee teentjes geperste knoflook, olijfolie, een theelepel paprikapoeder, zout en peper in een grote kom. Snijd dan een kilo Pulletje in dikke plakken en meng in de kom met de groenten. Verwarm je grill en leg daar het gemengde Pulletje en groenten op. Grill het gedurende 8-10 minuten. Roer tussentijds en draai het Pulletje af en toe. Serveer warm.

Plaats een reactie