Pouting

Koken, bakken, grillen met Pouting

Pouting
 koken, bakken, grillen

Pouting is een heerlijk stukje omega-3-rijke vis. De meest gebruikelijke vorm van koken, bakken en grillen van Pouting is in de oven of op de barbecue. Het is een veelzijdige vissoort waarmee je lekkere creaties kunt maken in de keuken. Het gemakkelijkst is om Pouting te grillen en de smaken die je kunt maken zijn fabelachtig. Onderstaand lees je hoe je te werk kunt gaan om met Pouting een heerlijk gerecht te maken.

Hoe maak je een lekker gerecht met Pouting?

Om te beginnen heb je eerst wat Pouting nodig. Deze kun je het beste kopen bij de visboer of bij de supermarkt. Let erop dat je alleen vers spul gebruikt, omdat oude vis niet lekker meer smaakt en forse gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Zodra je de Pouting in huis hebt, is het tijd om deze voor te bereiden. Om te beginnen snij je de Pouting doormidden en vervolgens verwijder je de graten. Maak gebruik van een extra fijn mes en hou het vochtig om het werk gemakkelijk te maken.

Zoals gezegd kun je Pouting het beste op of in de oven klaarmaken. Om het gerecht te beginnen, snij je wat knoflookfijn en voeg deze toe aan de Pouting. Voeg hierna wat peper, zout en wat olijfolie toe aan de vis naar smaak.

Pak een ovenvaste schaal en leg hier wat aluminiumfolie op. Laat de folie op volledige grootte en plaats hier vervolgens de Pouting in. Voeg een paar eetlepels water toe aan de schaal en sluit de folie boven de versbereide vis zodat er een soort pakketje ontstaat.

Plaats de ovenvaste schaal met de vis nu in de oven. Bak de Pouting vervolgens op 200 graden gedurende ongeveer 15 minuten. Gebruik een kookthermometer om de exacte kooktijd te bepalen. Dit is voor een optimaal resultaat van het gebakken Pouting noodzakelijk.

Om een bijgerecht te serveren bij de Pouting, kun je bijvoorbeeld gekookte aardappels of kroketten serveren. Een heerlijke salade is ook een optie om mee te serveren.

Een recept met Pouting: Gegrilde Pouting met citroen-knoflookmarinade

Je kunt ook grillen met Pouting, wat heerlijke smaken met zich meebrengt. Om Pouting op de barbecue te grillen heb je de volgende ingrediënten nodig voor een citroen-knoflookmarinade:

  • 7 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout

Verder heb je ook nog nodig:

  • Poutingfilets
  • Verse kruiden naar smaak

Als eerste meng je de citroensap, olijfolie, knoflook, peper en zout tot een marinade. Voeg hier naar smaak versgemalen peper en zout aan toe. Snij een paar extra citroenparten in plakjes en leg deze opzij.

Meng vervolgens de Poutingfilets met de marinade en laat deze, afgedekt, minstens een half uur marineren. Pak de barbecuespies en steek deze door de filets. Voeg de rest van de marinade toe aan de gespietste filets. Maak de barbecue klaar en plaats de filets op de barbecue. Gril deze vervolgens voor ongeveer 10-15 minuten op een gemiddelde temperatuur. Keer de filets regelmatig zodat ze op alle kanten gaar worden. Serveer de gegrilde Pouting vervolgens samen met de platgesneden citroenspartjes en wat extra kruiden en verse groenten.

Conclusie

Koken, bakken en grillen met Pouting is een lekkere manier om deze veelzijdige vis op te maken. Je kunt de vis op diverse manieren bereiden, maar de oven is een veel gebruikelijke methode die altijd resulteert in een heerlijk gerecht. De marinades die je toevoegt, geven extra smaak en aroma. Met wat oefening en wat basisinformatie kun je lekkere gerechten met Pouting klaarmaken.

Plaats een reactie