Poulet de Bresse

Poulet de Bresse is een zeldzame Franse kippensoort die vandaag de dag onverminderd populair is. Het wordt ook wel gestoomde kip, konijnekip, kuitkippen of oesterkip genoemd. Het wordt gebruikt in heerlijke Franse gerechten. Poulet de Bresse is een vlees met een zacht, zomers kippenaroma, wat kookkunstenaars aantrekt. Met een geschikte kooktechniek kun je er heerlijke gerechten mee bereiden. In dit artikel krijg je informatie over het koken, bakken en grillen van Poulet de Bresse samen met een recept waarin je Poulet de Bresse kunt gebruiken.

Koken

Poulet de Bresse
 koken, bakken, grillen

Koken is een primaire techniek voor het bereiden van voedsel. Om een ​​heerlijke maaltijd met Poulet de Bresse te bereiden, kun je de kip in kokend water of een kokende vloeistof plaatsen. Kippen moeten op een hoog vuur worden gekookt met voldoende zout of kruiden om smaak te geven. Poulet de Bresse heeft een lange kooktijd nodig, dus je moet het lange tijd laat sudderen. De kooktijd is ongeveer 1 uur tot 90 minuten. Zorg ervoor dat je de Poulet de Bresse regelmatig controleert op gaarheid en als het gaar is, serveer het dan direct. Kook het vlees nooit te lang, om het te vermijden dat het taai wordt.

Bakken

Bakken is een andere methode om Poulet de Bresse te bereiden. Het is de beste manier om de kip krokant en knapperig te maken. Om Poulet de Bresse te bakken, moet je de kip eerst marineren in een kruidenlikeur of kippensaus om een ​​heerlijke smaak te krijgen. Leg de kip dan op een bakplaat of ovenschaal en bedek het met stukjes boter voor extra smaak. Bak de Poulet de Bresse vervolgens gedurende 20-30 minuten op 200 ° C. Door de kip met regelmatige tussenpozen te keren, krijg je een gelijkmatig gebakken kip. Als de kip gaar is, serveer het dan warm met aardappelen en andere groenten.

Grillen

Grillen is een lekkere optie als je langs de Rivièra bent. Als je het klaarmaakt op de barbecue, krijg je de heerlijke smaak van het koolvuur. Als je Poulet de Bresse gaat grillen, moet je de kip voorbereiden zoals beschreven bij het bakken. Voor de beste resultaten, gebruik kippenvleugels, karbonades of filets voor een gelijkmatige kooktijd. Leg vervolgens het vlees op de hete kolen en draai het met regelmatige tussenpozen om. Grill de Poulet de Bresse gedurende 10-20 minuten, totdat het mooi bruin is en gaar is. Je kunt ook een kweet gebruiken om de kip gaar te krijgen. Serveer de heerlijk geroosterde Poulet de Bresse met een geschikte basis en je favoriete saus.

Het recept

Hier is een heerlijke recept dat je kunt maken met Poulet de Bresse: Roergebakken Poulet de Bresse met paddestoelen en tuinboontjes. Hieronder staat hoe je het maakt:

ingrediënten

 • 600 g Poulet de Bresse, gesneden in stukken
 • 800 g paddestoelen, gesneden
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 400 g tuinboontjes
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels boter
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 2 eetlepels tijm
 • 2 theelepels rozemarijn
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
 • zout&peper naar smaak

bereiding

Stap 1: Verwarm 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels boter in een hapjespan. Voeg de Poulet de Bresse toe en bak de stukken kip aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan de knoflook, tijm, rozemarijn, paprikapoeder en zout&peper naar smaak toe.

Stap 2: Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de paddestoelen en tuinboontjes toe en bak nog 5 minuten.

Stap 3: Voeg de resterende olijfolie, balsamicoazijn en peterselie toe en roer goed door. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten bakken tot de groenten gaar zijn.

Stap 4: Serveer de heerlijke Roergebakken Poulet de Bresse met paddestoelen en tuinboontjes warm als hoofdgerecht.

Conclusie

Poulet de Bresse is een heerlijke Franse kippensoort waar je op verschillende manieren heerlijke gerechten mee kunt maken. Het is een lekker vlees met een zacht, zomers kippenaroma, wat kookkunstenaars aantrekt. Poulet de Bresse kan worden gekookt, gebakken of gegrild. Koken neemt relatief veel tijd in beslag, maar biedt heerlijke sappige resultaten, terwijl bakken de kip een krokante en knapperige smaak geeft. Grillen maakt de Poulet de Bresse krokant met het smaakvolle aroma van koolvuur. Met de juiste kooktechnieken en ingrediënten kun je de Poulet de Bresse gebruiken om heerlijke maaltijden te maken.

Plaats een reactie