Het koken met pompoen
Pompoen is een waterrijke groente en komt van oorsprong uit de Andes. Het is een smaakvolle groente met vele verschillende variaties. In één pompoen zitten verschillende voedingsstoffen zoals kalium, vitamine C, B en vele meer. Pompoen is een smakelijk gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit artikel wordt je meer verteld over het koken met pompoen.
Kooktijden van pompoen
Pompoen is erg moothondeling en daarom moet je het goed koken om ervoor te zorgen dat het lekker wordt. Pompoen is te koken met verschillende kooktijden. Afhankelijk van hoe je ervan houdt is hieronder een lijst met verschillende kooktijden.
- Gestoomde pompoen: 5-7 minuten
- Gekookte pompoen: 8-10 minuten
- Gebakken of geroosterde pompoen: 15-20 minuten
Recept met pompoen
Hieronder is een recept waarmee je een lekker gerecht met pompoen maakt. Dit recept is verrijkt met kruiden, groenten en vis. De vis en de groenten maken het een hele smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten:
- 600 gram pompoen
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram forel
- 25 ml olijfolie
- 3 eetlepels oregano
- 2 eetlepels tijm
- 25 gram boter
- Sap van 1 limoen
- Zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel nootmuskaat
- 200 ml kippenbouillon
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Schil de pompoen en snijd deze in kleine stukjes.
3. Pel en snipper de ui en knoflook.
4. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
5. Verwarm een pan met wat olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en wortel aan.
6. Voeg de stukjes pompoen toe en laat deze 5 minuten meebakken.
7. Voeg de oregano, tijm, nootmuskaat en zwarte peper toe. Roer alles goed door.
8. Doe de pompoen in een ovenschaal en strooi de boter erover. Giet de kippenbouillon en het limoensap erover.
9. Bak de pompoen in de oven gedurende 30 minuten.
10. Was de forel en leg deze bovenop de pompoen.
11. Bak de forel nogmaals gedurende 15 minuten in de oven.
Et voila, je hebt je gerecht met pompoen en forel klaar. Serveer het gerecht met stokbrood en een salade. Eet smakelijk!