Pollak

Pollak is een smaakvolle vis, waar vele mensen van genieten. De vis bestaat uit verschillende variëteiten, waaronder zwarte pollak, rode pollak en Noorse pollak. Al deze geurige en stevige vissoorten zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden bereid. In dit artikel zullen we bespreken hoe je met pollak een heerlijk gerecht kunt klaarmaken en staan we ven een recept waar je pollak in kunt gebruiken.

Koken

Pollak
 koken, bakken, grillen

Pollak kun je eenvoudig koken op het fornuis of in de oven. Afhankelijk van de dikte van het vlees is de kooktijd meestal ongeveer 10-15 minuten. Om ze klaar te maken, breng je de pollak eerst aan de kook in een grote pan met zout water. Breng de pan met de visvlees vervolgens tot een zacht kookpunt. Laat de vis op het kookpunt ongeveer 8-10 minuten koken, of tot het vlees mals aanvoelt. Giet het kookwater af en serveer de pollak warm.

Bakken

Je kunt pollak ook in de oven bakken als een vegetarisch gerecht. Verwarm de oven voor op 200 °C en bevochtig het vlees aan beide kanten met wat olijfolie. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de pollak met zout peper en wat gehakte knoflook. Bak de vis in de oven gedurende 10-15 minuten of tot de bovenkant krokant en knapperig is.

Grillen

Je kunt pollak ook geweldig grillen. Verwarm de grill voor op een hoge temperatuur. Bevochtig de pollak aan beide kanten met wat olijfolie. Leg het vlees op het grillrooster en draai het regelmatig om, om te voorkomen dat het vlees aanbrand. Je kunt ook wat kruiden en specerijen aan de pollak toevoegen voor extra smaak. De vis is klaar als hij helemaal gaar is en de korst krokant is.

Recept

Om het koken, bakken of grillen van pollak nog leuker te maken, volgt hier een recept waarin je pollak kunt gebruiken. Dit recept heeft als titel “Pollak met kruiden en spinazie”. Dit heerlijke gerecht met veel kruiden is perfect als lunch of als avondmaaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 Pollakfilets
  • 300 g spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepel tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Bevochtig de pollakfilets aan beide kanten met wat olijfolie. Bestrooi de pollakfilets met tijm, peper en zout.

3. Leg de filets op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de filets gedurende 10-15 minuten.

4. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie 3-4 minuten zacht worden.

5. Roer het citroensap en 1 eetlepel olijfolie door de spinazie.

6. Breng op smaak met peper en zout.

7. Serveer de pollakfilets warm met de spinazie.

Eet smakelijk!

Met deze lekkere pollakfilets kun je ook prima variëren: voeg bijvoorbeeld wat in plakjes gesneden tomaat of paprika toe aan de spinazie. Of gebruik andere kruiden zoals rozemarijn of oregano.

Pollak is verscheiden vissoort met veel smaak. Je kunt het koken, bakken of grillen en het is iedere keer weer heerlijk. Het gerecht ‘Pollak met kruiden en spinazie’ is een geweldige en smaakvolle manier om deze variëteiten te nuttigen.

We hopen dat je met dit artikel meer weet over het koken, bakken of grillen van pollak. Ga aan de slag en geniet van dit stevige visvlees!

Plaats een reactie