Pitabrood

Pitabrood is een heerlijk, makkelijk te bereiden brood dat geserveerd wordt als bijgerecht bij veel verschillende gerechten. Het is gemakkelijk te koken, bakken of grillen en past bij veel verschillende maaltijden. Pitabrood is een eenvoudig brood dat traditioneel wordt gekookt, gebakken of gegrild op hoge temperatuur. Pitabrood is een veelzijdige optie voor iedereen die op zoek is naar een lekker, eenvoudig brood dat bij vele verschillende maaltijden past.

Hoe maak je Pitabrood?

Pitabrood
 koken, bakken, grillen

Pitabrood is makkelijk te bereiden, met een relatief korte kooktijd en makkelijke begrijpbare instructies. Voordat je begint met het koken van pitabrood heb je het volgende nodig: bloem, bakpoeder, zout, lauw water en een kom.

De eerste stap is het maken van het deeg. Meng bloem, bakpoeder, zout en lauw water in een kom. Kneed het deeg goed. Voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Voeg meer water toe als het deeg te droog is. Kneed het deeg nog eens goed door.

Verhit vervolgens een koekenpan met hoge temperatuur en voeg wat olie toe. Neem een klein stukje deeg en rol dit uit tot een dunne plak. Leg de Pitabrood in de pan. Bak de pitabrood aan beide kanten goudbruin. Haal de Pitabrood uit de pan en leg deze op een bord. Herhaal deze stappen voor elk stuk deeg totdat alle pitabroden gebakken zijn.

Pitabrood kan ook in de oven gebakken worden. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bak de Pitabrood tussen de 10 en 20 minuten. Haal de Pitabrood uit de oven en laat deze afkoelen. De kooktijd kan verschillen, afhankelijk van de dikte van de pitabroden.

Pitabrood kan ook worden gegrild. Verwarm de grill voor en leg de Pitabrood aan beide kanten gedurende 1 tot 2 minuten op de grill. Kijk goed uit dat je de Pitabrood niet laat aanbranden. Haal de Pitabrood van de grill af en laat deze afkoelen.

Recept voor falafel met pitabrood

Falafel met pitabrood is een smakelijk, kleurrijk gerecht. Met dit recept kun je eenvoudig en lekker falafel klaarmaken, dat je samen met pitabrood kunt eten. Dit recept heeft de volgende ingrediënten nodig: 1 kop kikkererwten, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel boekweitmeel, 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel tahin, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel zout, 1 ei en ¼ kopje fijngehakte peterselie.

De eerste stap is om een puree van de kikkererwten te maken. Maal de kikkererwten met de knoflook, komijn, koriander, paprikapoeder, oregano, tahin, olijfolie, bakpoeder, zout en het citroensap in een keukenmachine. Voeg het ei toe en meng het geheel nog even goed door.

Voeg vervolgens de peterselie toe en mix nog even kort. Neem een handvol van de deegballetjes en maak hier vormpjes van. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de balletjes voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de balletjes uit de pan en laat afkoelen.

Bereid intussen de pitabroden volgens de bovengenoemde kook-, bak- of grillinstructies. Leg de gebakken Falafel op de pitabroden. Je kunt de pitabroden ook nog wat extra versieren met peterselie of wat olijfolie. Serveer de falafel met pitabrood en geniet van je heerlijke gerecht!

Plaats een reactie