Pijlstaartinktvis – Een lekker gerecht op tafel

Gastronomisch genieten met pijlstaartinktvis; het is een lekkernij die zeer veelzijdig is. Geen wonder dat deze vissoort wereldwijd het populairst is. In Nederland kan pijlstaartinktvis vers worden verkregen en is hij vaak het hele jaar door verkrijgbaar. Een gerecht met pijlstaartinktvis op tafel zetten is dankzij zijn veelzijdigheid zeer gemakkelijk. Ben je op zoek naar een visgerecht waarmee je gasten versteld doet staan? Kies dan voor een maaltijd met pijlstaartinktvis!

Pijlstaartinktvis – bereidingswijze

Pijlstaartinktvis
 koken, bakken, grillen

Pijlstaartinktvis kun je op verschillende manieren bereiden. Zowel koken, bakken als grillen is mogelijk. Pijlstaartinktvis is zeer geschikt om te bakken. Je kunt de inktvis met een beetje olie of boter in een koekenpan bakken. Bakken duurt meestal maar een paar minuten, hierdoor behoudt hij zijn vorm en gaat de inktvis niet smaakloos worden. Per 500 gram inktvis bak je ongeveer 5 minuten.

Hoe ga je verder met de bereiding van de Pijlstaartinktvis?

Pijlstaartinktvis kun je ook koken. Hiervoor is het belangrijk om het water voor het koken goed op te warmen. Voordat je de inktvis in het water doet, voeg je wat zout en citroensap toe. Meng dit wel goed voordat je de inktvis in het water doet. Let op, het koken van een pijlstaartinktvis duurt slechts 5 minuten. Kook je hem te lang, dan droogt hij uit en wordt hij smaakloos.

Grillen van de Pijlstaartinktvis

Met de zomer er aan zitten we steeds meer buiten en is de barbecue al met al snel aangeslingen. Wat dacht je van het grillen van pijlstaartinktvis? Voor het grillen kun je je inktvis het beste even marineren in wat citroensap en olijfolie voordat je hem op het vuur legt. Houd er wel rekening mee dat de inktvis snel gaart. Ongeveer 2-3 minuten per kant gaart de inktvis op de grill. Grill je de inktvis te lang, dan loopt de inktvis uit.

Pijlstaartinktvis met gepocheerde eieren – een lekker recept

Zijn pijlstaartinktvis en gepocheerde eieren een van je favoriete combinaties? Dan is dit recept ‘Pijlstaartinktvis met gepocheerde eieren’ precies wat je zoekt. Dit verrassende gerecht is in oppervlakte eenvoudig te bereiden maar vergt wel wat ervaring in het pocheren van eieren. Geniet van dit unieke visgerecht.

Ingrediënten

  • 500 gram pijlstaartinktvis
  • 4 eieren
  • Olie naar keuze
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram boter
  • 2 teentjes look
  • Een scheutje citroensap

Bereiding Pijlstaartinktvis met gepocheerde eieren

Kook de pijlstaartinktvis twee minuten in kokend water met een beetje olijfolie en een scheutje citroensap. Laat de inktvis een paar minuten afkoelen. Marineer de inktvis daarna in wat olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper. Laat de inktvis even rusten. Verwarm de oven en zet de grill aan met de warmste stand. Bak de pijlstaartinktvis gedurende 5 minuten aan beide kanten in een hete grillpan.

Klop tijdens het bakken van de inktvis de eieren met wat zout los. Breng een pan met water aan de kook en voeg een eetlepel azijn toe. Giet het eimengsel langzaam voorzichtig in het water bij het kokende water. Wacht 3-4 minuten en haal daarna voorzichtig de eieren uit het water.

Verwarm de boter in een pan en fruit de kleingesneden look. Voeg de pijlstaartinktvis toe en bak deze 1 minuut mee. Breng op smaak met wat peper en zout. Serveer de pijlstaartinktvis met de gepocheerde eieren en een klodder olijfolie als garnering.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie