Picanha

Picanha is een heerlijke Braziliaanse cut beef die populair is geworden buiten Brazilië. Het heeft een lekkere en vettige smaak die ideaal is om te grillen, koken of te bakken. De cut is doorgaans ongeveer tweeënhalf centimeter dik en rechtlijnig. Het vlees heeft een vetrand die zo dik is dat je het met een mes kunt afsnijden. Er zijn verschillende manieren om deze smaakvolle cut vlees te bereiden, maar de beste manier is om het te grillen, koken of te bakken. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende manieren om Picanha perfect te bereiden.

Hoe picanha te grillen

Picanha
 koken, bakken, grillen

Grillen is de meest voorkomende manier om Picanha te bereiden. Als je Picanha wilt grillen, moet je beginnen door het vlees te kruiden met zout of kruiden. Laat het vlees daarna 15-20 minuten marineren voordat je begint met grillen. Zodra het geïnfuseerd is met verschillende smaken, zet je de barbecue aan. Zorg ervoor dat de temperatuur geleidelijk stijgt, zodat het vlees niet wordt verbrand. Als je grill gaat, duw je het vlees op twee centimeter afstand van elkaar en je draait het naar beneden aan elke kant. Als het vlees gemarineerd is, is het belangrijk dat je het niet meer naar beneden draait voordat je het voorziet van een lekkere korst. Als je het vlees eenmaal aan elke kant hebt gekaramelliseerd, leg je het vervolgens in een oven om te bakken gedurende 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte, om een ​​crisp-korst te maken. Als je Picanha perfect wilt grillen, ben je klaar om deze heerlijke cut vlees te serveren!

Picanha te koken

Koken is ook een goede manier om Picanha te bereiden. Je kunt het vlees marineren met olijfolie, knoflook, uitgeperste sinaasappel en andere kruiden naar wens. Nadat het vlees gemarineerd is, verwarm je olijfolie in een pan en voeg je knoflook toe om aan te bakken. Voeg dan de Picanha toe en laat deze aan elke kant 4-5 minuten bakken. Wanneer beide kanten aan elkaar gekaramelliseerd zijn, voeg je rode wijn of een andere vloeistof toe om het vlees kleur en zachtheid te geven. Verminder de temperatuur en laat het vlees op een lage temperatuur garen tot het gaar is. Voeg water toe voor extra sappigheid indien nodig. Serveer de perfect gekookte Picanha en geniet ervan!

Picanha te bakken

Een andere manier om Picanha te bereiden is door het te bakken. Om dit te doen, moet je het vlees marineren met olijfolie, knoflook, sinaasappel en kruiden die je lekker vindt. Bak vervolgens de Picanha gedurende 4-5 minuten aan elke kant in een oven, afhankelijk van de grootte, om een lekkere korst te maken. Na de tijd kun je het vlees verwarmen in een oven om het vochtig te houden. serveer de Picanha warm en maak je gerecht af met een gekaramelliseerde korst.

Picanha recept

Het volgende gerecht is een eenvoudig en lekker recept voor Braziliaanse Picanha. Dit recept bevat zes ingrediënten en het is klaar in ongeveer twintig minuten. Ook hebben we extra tips toegevoegd voor een nog lekkerder resultaat!

Ingrediënten:

-1 Picanha (ongeveer 500 gram)
-1/2 theelepel grof zeezout
-1/2 theelepel komijn
-1/2 theelepel koriander
-2 eetlepels olie
-2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Breng het vlees op smaak met de kruiden, olie en boter en plaats het in de oven voor ongeveer 18-20 minuten.

3. Draai het vlees af en toe om om gelijkmatig bakken.

4. Verplaats het vlees naar de bovenste plank in de oven en laat het vlees voor ongeveer 5-7 minuten overbakken.

5. Verwijder het vlees uit de oven zodra de vleessap een goudbruine kleur krijgt.

6. Laat het vlees vijf minuten rusten voordat je deze snijdt en serveert.

Mijn tips voor het koken van Picanha:
-Gebruik verse kruiden voor een meer intense smaak, zoals knoflook, oregano en paprika.
-Kook het vlees op lage hitte in plaats van te hoog zodat het lekker sappig blijft.
Dit recept is populair vanwege de heerlijke smaak die het aan je gerecht toevoegt. Als je deze smakelijke Picanha op de juiste manier bereidt, kun je een heerlijk gerecht bereiden dat geserveerd kan worden aan familie of vrienden!

Plaats een reactie