Heerlijke Penne Pasta klaarmaken
Penne pasta is een veelgebruikte Italiaanse pasta, waarmee je de lekkerste gerechten kunt maken. Penne pasta wordt vooral gebruikt bij het maken van pastagerechten, zoals Penne Arrabiata, maar is ook prima geschikt om te roerbakken en te koken. Het wordt gemaakt van durum tarwe, een soort harde tarwe, en is geschikt voor vele andere gerechten. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je Penne Pasta optimaal kunt bereiden, met recepten waarmee je meteen aan de slag kunt.
Koken van Penne pasta
Het koken van Penne Pasta vereist enige behendigheid. Kook de Penne Pasta altijd al dente, dat wil zeggen dat de Penne Pasta zacht vanbuiten en nog klein beetje stevig vanbinnen is. Hiervoor heb je ongeveer 10 minuten kooktijd nodig, of net iets langer als je erg stevige Penne Pasta wilt. Hoe langer je de Penne Pasta kookt, hoe meer smaak het gerecht krijgt, dus let hier goed op. Vergeet vooral niet om genoeg kookwater te gebruiken, en voeg wat zout toe om de smaak te verbeteren.
Bakken van Penne pasta
Penne Pasta is ook uitstekend geschikt voor het bakken. Het is makkelijk om Penne Pasta te bakken in een pan met olijfolie, want de basta’s absorberen de olie geweldig goed. Voeg als je echt een heerlijk gerecht wilt maken wat ui, knoflook en peper toe. Bakken duurt ongeveer 10 minuten. Om je gerecht iets meer te laten proeven, kun je er prei, tomaat of champignons aan toevoegen voor de laatste paar minuten van de baktijd.
Grillen van Penne pasta
Je kunt Penne pastas ook grillen. Kook je Penne Pasta eerst al dente, en laat het vervolgens afkoelen. Voeg dan olijfolie toe, evenals wat zout en peper. Leg de Penne Pasta vervolgens in een grote ovenpan, en grill de Penne Pasta vervolgens in de oven op 220 graden Celsius. Rooster de Penne Pasta gedurende ongeveer 10 minuten, afhankelijk van hoe je je pasta wilt hebben. Serveer na het grillen met wat extra olijfolie en wat verse verse krabben, en je hebt een heerlijk en gezond gerecht klaar!
Recept voor Penne pastagerecht
Hieronder volgt een recept voor een heerlijk Penne pastagerecht. Dit gerecht is snel klaar te maken, en vereist weinig kooktijd. Het is perfect voor een maaltijd op een drukke dag, of als je veel bezoek hebt.
Ingrediënten
- 350 gr Penne Pasta
- 1 klein blik tomaten (400 gr)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Gemalen kaas (naar smaak)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Kook de Penne Pasta al dente volgens de aanwijzingen op het pak.
- Pureer de tomaten in een blender. Pu dit vervolgens in een andere kom.
- Snij de ui en knoflook fijn en voeg dit samen met de tomatenpuree toe in een grote schaal.
- Voeg de olijfolie, de Italiaanse kruiden en een snufje zout toe aan de schaal.
- Giet de Penne Pasta af, verwarm hem nog even kort in de pan en voeg de Penne Pasta toe aan de schaal.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Verdeel het gerecht over 4 ovenschaaltjes.
- Strooi er wat gemalen kaas over.
- Zet de ovenschaaltjes vervolgens in de oven en bak tot de kaas goudbruin is.
- Serveer het gerecht meteen!
Je kunt Penne Pasta gebruiken in ontelbare volwaardige gerechten, zowel zoete als hartige. De mogelijkheid om te grillen, te bakken en te koken is oneindig, en je kunt telkens weer nieuwe smaakcombinaties verzinnen. Probeer dus eens de Penne Pasta, en je zult er geen spijt van krijgen! Veel kookplezier!