Pappardelle pasta

Pappardelle pasta is een geribbelde pastasoort die afkomstig is uit Italië. De pasta is meestal gemaakt van tarwebloem, maar er bestaan ook versies die gemaakt zijn van speltmeel. Pappardelle pasta is erg populair omdat het erg smaakvol is en omdat de pasta een robuuste en stevige structuur heeft. Het saus werkt er dus goed mee! Een lekker en gemakkelijk gerecht klaarmaken met Pappardelle pasta is makkelijk te doen.

Koken, bakken of grillen van Pappardelle pasta

Pappardelle pasta
 koken, bakken, grillen

Als je Pappardelle pasta gaat koken, bakken of grillen is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid kiest en dat je de juiste kook- of baktijd of grilltijd gebruikt. Als je te veel of te weinig pasta neemt, kan het gerecht helemaal mislukken. Als je de juiste hoeveelheid Pappardelle pasta gaat koken, moet je de pasta ongeveer 8-10 minuten koken. De pasta is het lekkerst als hij ‘al dente’ is. Als je Pappardelle pasta gaat bakken en grillen, is het belangrijk dat je het voldoende doorbakt of grillt, zodat de pasta gaar wordt. Als de pasta te lang gebakken of gegrild wordt, kan hij hard worden en smaakloos. Bak of grill Pappardelle pasta voor ongeveer 5-7 minuten.

Recept voor Pappardelle pasta

Wil je lekker koken met Pappardelle pasta? Dit heerlijke recept is ideaal voor het klaarmaken van een lekkere maaltijd!

Ingrediënten

– 300 gram Pappardelle pasta
– 500 g kipfilet
– 4 tenen knoflook
– 200 ml room
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 200 g Parmezaanse kaas, geraspt
– 50 g boter
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe. Voeg daarna de Pappardelle pasta toe en kook deze 8-10 minuten.

2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gehakte ui toe. Laat de ui al omscheppend 2 minuten stoven.

3. Voeg dan de kipfilet en knoflook toe. Bak het geheel ongeveer 5-7 minuten.

4. Voeg als laatste de tomaten toe. Laat alles al omscheppend 5 minuten garen.

5. Voeg de room, oregano, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten sudderen.

6. Bind het geheel met boter en voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas toe.

7. Giet de afgeloopen Pappardelle pasta af en voeg deze toe aan de kip en saus. Verwarm het geheel en serveer de maaltijd direct.

Conclusie

Pappardelle pasta is erg smaakvol, heerlijk om mee te koken en makkelijk door een gerecht te mengen. Door de juiste hoeveelheid Pappardelle pasta te kiezen, kun je een heerlijk en gemakkelijk gerecht klaar maken. Kook, bak of grill de pasta voor ongeveer 8-10 minuten of 5-7 minuten, afhankelijk van je voorkeur. Hierboven is een eenvoudig en smaakvol recept voor Pappardelle pasta opgenomen. Probeer ook andere ingredienten toe te voegen en verras jezelf met een nieuw heerlijk gerecht met Pappardelle pasta!

Plaats een reactie