Pappardelle pasta

Pappardelle pasta is een heerlijk gerecht dat je op vele manieren kunt klaarmaken. Pappardelle-pasta is een breed, vlak type pastavezel dat wordt vervaardigd door het kneden van volkorenmeel en eieren. Het is een populair gerecht dat wordt gegeten in het zuiden van Italië en wordt meestal geserveerd met een saus of als deel van een casserole. Het is een lekker en smaakvol gerecht dat je makkelijk kunt maken met ingrediënten die je zeker al in huis hebt.

Hoe Pappardelle-pasta te bereiden

Pappardelle pasta
 koken, bakken, grillen

Pappardelle-pasta kunt klaarmaken door de pasta kort te koken. Begin door een grote pan met kokend water te vullen. Voeg vervolgens wat zout toe en laat het water opnieuw koken. Als het water kookt, voeg dan de Pappardelle-pasta toe en roer het voorzichtig. Laat de pasta tien tot twaalf minuten koken totdat de pasta al dente is en een lekkere bite heeft. Als de pasta klaar is giet dan de pan af en laat de pasta uitlekken.

Naast het koken, kun je Pappardelle-pasta ook bakken of grillen. Om de pastavezels te bakken, verwarm je eerst wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg vervolgens de Pappardelle-pastavezels toe en bak deze twee tot vier minuten. Draai de pastavezels regelmatig om om ervoor te zorgen dat deze niet aanbakken. Als je de pastavezels gaat grillen, verwarm dan eerst je grill. Leg vervolgens de pastavezels op de grill en grill deze vier tot zes minuten. Keer halverwege om er zeker van te zijn dat de vezels gelijkmatig worden gekleurd.

Recept voor Pappardele-pasta met roomkaas, spinazie en cherrytomaten

Dit lekkere en smaakvolle recept is perfect als je zoekt naar een snel te bereiden maaltijd. Je hebt nodig:

  • 400 gram Pappardelle-pastavezels
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram roomkaas
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • Zout en peper naar smaak

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden Celsius. Kook vervolgens de Pappardelle-pasta in ruim kokend water volgens de verpakkingsinstructies. Bak ondertussen de uien en knoflook in een koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie en de cherrytomaten toe en laat deze twee tot drie minuten bakken. Voeg nu de roomkaas toe, roer en laat een paar minuten staan. Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe. Roer alles goed en voeg vervolgens de gekookte Pappardelle-pastavezels toe. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en roer het geheel goed. Doe de Pappardelle-pasta met roomkaas, spinazie en cherrytomaten in een ingevette ovenschaal en strooi eventueel wat oregano over het gerecht. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht vijftien minuten.

Conclusie

Als je fan bent van pasta, dan is Pappardelle-pasta een lekker en smaakvol gerecht dat je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Je kunt de pasta koken, bakken of grillen. Serveer het bijvoorbeeld met bonen, een saus, of een lekker recept als dat hierboven genoemde. Wees creatief en geniet van de heerlijke smaken en texturen die Pappardelle-pasta te bieden heeft.

Plaats een reactie